AMD „Jaguar“ architektūros APU – „prifarširuoti“ instrukcijų paketais

Ne itin sėkmingai su „Intel Atom" procesoriais kovojusią AMD „Bobcat" architektūrą artimiausiu metu pakeis „Jaguar" mikro architektūra. Naujos vilties teikiantis sprendimas buvo detalizuotas, taip parodant aštrius jaguaro nagučius, kurie privalės leisti AMD tvirčiau užsikabinti 5 – 25 W TDP reitingą naudojančių APU skirtuose produktuose: planšetėse, nettop'uose ir silpnesniuose nešiojamuosiuose.

 

Daug vilties teikiantys ir keturis x86 – 64 branduolius gebantys talpinti itin efektyvūs procesoriai bus gaminami pagal 28 nm HKMG technologinį procesą. Skirtingai nei daug dizaino problemų turinti „Bulldozer" architektūra, pastaroji leis įdiegti visiškai nepriklausomus, bendrais resursais nesidalijančius, branduolius.

Naujieji „Jaguar" branduoliai palaikys 40 bitų pločio fizinį adresavimą, dvigubai didesnį 128 bitų FPU duomenų plotį bei 50 procentų išsiplėtusias planavimo eiles. AMD ketina ypač sustiprinti savo pozicijas palaikomų instrukcijų asortimente. AVX, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, SSE4A yra labai plačiai naudojamos daugelio šiuolaikinių media aplikacijų – ir tai sudaro smogiamąjį AMD ginklą, nukreiptą prieš „Atom". AMD taip pat pažymi instrukcijų paketą skirtą AES duomenų šifravimui bei patobulintą „power gating" technologiją, baterijos labui visiškai atjungiančią nenaudojamus branduolius.

5 Komentarai

  1. Augustazz parašė:

    drysciau pasipriesint "ne itin sėkmingai su „Intel Atom" procesoriais kovojusią AMD „Bobcat" architektūrą " . kaina ta pati, cpu galingesnis, vga galingesne. zymiai sparciau viskas dirba.

  2. daimonass parašė:

    Jis turejo omeny populiarumu, pagal mane. Nors AMD visai neblogai pasirodo, bet didzioje dalyje rinkos yra Intel Atomai o ne bobcat

  3. zhaltees parašė:

    Kai kurie Atom išvis pravalas. Pvz Z520 kuris net youtube nestriginėdamas nepatempia. Nesuprantu kaip išvis galima buvo tokį produktą paleisti į rinką. Visgi Intel turi monopolį ir susitarimus su gamintojais. Netbooką su AMD apu dar kartais reikia ir pasistengti kad surasti.

  4. Augustazz parašė:

    pilna ju, ir tarpkitko jie geri. teke ciupinet tos pacios kainos intel vs amd (acer gamybos) tai amd zymiai geriau susitvarko su video, paprastais zaidimukais, ir seip greiciau sukasi. seniau nebudavo amd netbookuos, buvo tik intelis, todel jei reikejo netbooko, tekdavo pirkt.

  5. daimonass parašė:

    Lietuvoje tikrai nera didziulio pasirinkimo su AMD APU… Vos kelias desint modeliu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.