AMD jau ruošia Evergreen serijos pasekėjus

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD visai neseniai pristatė pilną DirectX 11 API palaikančių vaizdo plokščių liniją, kuri žinoma kodiniu Evergreen vardu.

Po Radeon HD 5000 serija slypintys produktai jau užima beveik visus įmanomus rinkos segmentus – pradedant ypač pigia Radeon HD 5450 vaizdo plokšte ir užbaigiant flagmanu Radeon HD 5970. Kol nVidia vis dar ruošiasi atakai su naujos kartos Fermi grafiniu lustu ir tikisi susigrąžinti greičiausios vaizdo plokštės karūną bei įkvėpti kovą aukštos klasės vaizdo plokščių segmente, apie vidutinės ir žemos klasės gaminius nieko negirdėti.

Veikiausiai į atsaką Fermi grafinėms vaizdo plokštėms AMD pranešė, jog ruošia naują vaizdo plokščių kartą, kuri pasirodys šiuose kalendoriniuose metuose, tiksliau antroje šių metų pusėje: „Šiuo metu mes baigiame išplėsti ATI Radeon HD 5000 seriją ir žiūrime į priekį, kad atnaujintumėme visą vaizdo plokščių liniją jau kitų metų antroje pusėje.“, – sakė Dirkas Mayeris, AMD generalinis direktorius.

Jo tariami „kiti metai“ iš tiesų yra šių metų pabaiga, nes jis turėjo omenyje pasibaigusius fiskalinius 2009 metus ir priartėjusius 2010 fiskalinius metus, todėl, kad konferencijos metu kalbėjo apie praėjusius fiskalinius metus. Jos metu taip pat pavyko sužinoti, kad naujoji grafinių procesorių serija kompanijos viduje bus žinoma Northern Islands kodiniu vardu.

Žinoma, kažkokių duomenų apie ją tikrai nėra. Gamybos partneris TSMC, apie ką rašėme ir mes, sakė, kad jau trečiajame šių metų ketvirtyje galės gaminti 28nm technologiniu procesu pagrįstus gaminius, tačiau sunku pasakyti, ar AMD skubės ir peršoks į naują technologinį procesą. Faktas tik tas, kad kompanija nežada laukti ir darbuojasi toliau.

6 Komentarai

  1. Linas parašė:

    Mano nuomone nelabai gerai, kad taip veluojama. Kol nvidia gimdo savo \"fermerius\", ATI laiko gan aukstas kainas dabar, kas atbaido kai kuriuos vartotojus pirkti dabar ir mažumėle palaukti kai bus rimta konkurencija. Logiška, po tiek vėlavimo Nvidia privalo pristatyti galingesnį produktą, bet ATI vėl gi jau gimdo naują kartą, kuri pasirodys po fermi. Klausimas ar tai mums, kaip vartotojams naudinga, kai konkurentų naujos kartos pasirodo skirtingu metu?

  2. jtd parašė:

    buvo kazkur naujiena kad nvidia metu galui taipat ruosia sekancia karta 🙂

  3. Kenji parašė:

    Sakyčiau jei nori galingos vga ir apsėstai nesivaikai naujienų, tai naudinga, nes tarp amd ir nvidia gaminių pristatymo nėra didelis laiko tarpas. Nvidia\’ai tai gali muš per pardavimus, nes visi lauks amd naujo daikto, o kai pristatys evergreen produktus ir jei bus spartesni fermerių kainos turėtų kristi.

  4. Creative64x2 parašė:

    Ta naujiena apie NV FERMI2 buvo ir tebėra techxpert.lt
    O šiaip keist HD4 į šią seriją nėra prasmės, kol žaidimų nėra DX11 ir paprasčiausiai kol dar velka visus naujausius žaidimus ant HIGH.

  5. Linas parašė:

    Šiuo metu matau naudą energijos taupyme, jei lyginti 4 ir 5 serijas. Dėl dx11 kol kas tik marketinginiai triukai veikia, nieko realiai apart FPS kritimo dx11 žaidimuose nematau. Veliau kai kai isisavins visi dx11 galbūt vertės perreit, GAL.

  6. Fobas parašė:

    aš nesuprantu kaip čia visi beveik varo ant dx11.. jūs tik džiaukitės kad jau jį palaikančios kortos atsiranda, nes jis jums dabar visiškai netrukdo tai kam ant jo varyti? vėliau nereikės keiktis kad kortos su dx11 neturi..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.