AMD Llano dirbs tandemu su AMD vaizdo posistemiais

Antras pagal dydį pasaulyje lustų gamintojas AMD turi visko, ko reikia – tiek centrinių procesorių, tiek ir vaizdo posistemių linijas. Tai leidžia kiek labiau laviruoti, tad kompanija žada, kad AMD Llano APU procesoriai kartu dirbs su jos vaizdo posistemiais.

Kaip žinia, AMD jau išleido Zacate APU procesorius, kurie pasižymi integruotu vaizdo posistemiu ir yra skirti žemos klasės kompiuteriams bei nešiojamiesiems. Tuo tarpu AMD Llano bus akivaizdžiai spartesnis produktas ir konkuruos su Intel Core i3 ir Core i5 serijomis vidutiniame segmente.

AMD sugalvojo, kad visi tie, kurie norės kiek didesnės spartos, galės į kompiuterį įsidėti diskretinę AMD Radeon HD 6000 serijos vaizdo plokštę, tačiau tai mes galėtume atlikti ir be jokių gudrybių, tiesa? Skirtumas tik tas, kad AMD Llano integruotas AMD Radeon HD 6000 šeimos atstovas dirbs tandemu su diskretine AMD Radeon HD 6000 vaizdo plokšte, taip sudarydami Hybrid CrossFireX atitikmenį ir padidindami bendrą sistemos našumą.

Galime priminti, kad AMD Llano APU procesoriai bus dalis naujosios AMD Lynx platformos skirtos staliniams kompiuteriams. Procesoriai turės du branduolius, palaikys dviejų kanalų DDR3 atmintį ir, kas svarbiausia, turės gana spartų AMD Radeon HD 6000 serijos posistemį, kuris bus integruotas pačiame AMD Llano APU procesoriaus luste. Jų startas numatytas dar šiame pusmetyje.

7 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Jei sis heterogeninis sprendimas dirbs gan efektyviai, tai pigesniu zaidimu kompiuteriu megejam tai turetu ypac patikti: perkant CPU dar vos ne gauti ir viena papildoma vaizdo plokste 🙂

  2. SB parašė:

    As viliuosi, kad AMD padidins savo rinkos dali siais metais.

  3. zirnis parašė:

    svarbu, kad neapribotu tinkamu ploksciu siam rezimui

  4. SB parašė:

    Zirnis>Kaip pranesama, tokiam manevrui tiks bet kokia HD 6000 serijos korta.

  5. Povilas parašė:

    butu saunu, kad ne tik pakeltu rinkos dali, o ir sekmingai konkuruotu su intel, bent intelio kainos labiau normalizuotusi. ko noreciau is amd CPU, tai kad matyciau pigesni, bet ir konkurencinga produkta.

  6. Atavar parašė:

    Teisingai zirnis pastebejo. Ant 790GX kai pristate HybridCX tai irgi is pradziu minejo 4000 series plokstes, o pasirodo kad turint 48xx (del 47xx neatsimenu tiksliai) gaudavai spyga taukuota. Su 5xxx tas pats.
    Na greitu laiku suzinosim, bet kazkodel manau kad irgi bus apribota iki kokiu 6700.

  7. zhaltees parašė:

    Na bent kaip aš supratau, tai čia esmė, kad ne CPU pagelbės VGA, o VGA dirbs pvz archivuojant failus. Tuo tarpu anksčiau HybridCrosfireX buvo tik CF tarp integruotos ir normalios VGA. Taip, kad čia daugiau ne žaidimams aktualu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.