AMD pardavė apie 6 milijonus DirectX 11 GPU

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD pristatė pirmuosius HD 5000 serijos produktus praėjusių metų rugsėjo pabaigoje, jais prekiauti pradėta spalį. Po mėnesio pasirodė HD 5700 serijos atstovai ir mobilios produktų versijos.

Kompanijos AMD vadovaujantysis pareigūnas Dirkas Meyeris sakė, kad gamintojas pardavė daugiau nei šešis milijonus DirectX 11 aplikacijas palaikančių vaizdo plokščių ir pasidžiaugė, kad HD 5000 šeimos vaizdo posistemiai yra pasiekiami bemaž visuose kainos segmentuose. D. Meyeris išreiškė viltį, kad pardavimų augimas gali didėti, ypač po to, kai asmeninių kompiuterių pardavėjai pradės tiekti kompiuterius su HD 5500 ir HD 5400 serijos produktais, kurie pasirodė visai neseniai.

Konkurentas nVidia kiek atsilieka – visai neseniai pristatyti aukštos klasės GTX 400 serijos produktai, tačiau jie vis dar nėra tiekiami rinkai pastebimomis partijomis. Tai reiškia, kad AMD veikiausiai vis tols, o nVidia prireiks dar poros mėnesių, kad ji pristatytų žemos ir vidutinės klasės produktus, kurie bus pagrįsti Fermi architektūra.

1 Komentaras

  1. phemark parašė:

    Gal yra kur internete kokia detalesne statistik? Pvz kiek desktop vs notebook, arba 5900, 5800 ir t.t. sudaro sita mixa?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.