AMD prakalbo ir apie „Steamroller“ architektūrą

Nors AMD dar net neišleido "Bulldozer" įpėdinių "Vishera" procesorių, kurie turės atnaujintą "Piledriver" architektūrą, kompanija nesigėdija detaliau pakalbėti ir apie dar tolimesnę architektūrą, žinoma "Steamroller" vardu. "Hot Chips" simpoziume AMD technikos direktorius Markas Pepermasteris pasidalino pokyčiais paliečiančiais "Steamroller" architektūrą, kuri atstatys kompanijos "status -kvo".

Visų pirma AMD sutelks savo dėmesį siekdama padidinti vieno branduolio galią (ir visi sutiks, kad šis žingsnis yra 110 % teisingas). Vieno branduolio optimizacija prasidės nuo bandymo sumažinti užlaikymus tarp duomenų operacijų. Kiekvienam "Steamroller" branduoliui bus skirtas atskiras dekoderis, kuris šiuo atveju turės priėjimą prie dviejų sveikųjų skaičių operacijų blokų (vienas skirtas vienam branduoliui) bei vieno 256 bitų slankiančiojo kablelio bloko. Svarbu paminėti, kad abu dekoderiai geba dirbti paraleliai, kuomet "Bulldozer" ir "Piledriver" architektūra šios savybės neturi.

Branduolių apkrovimas bus optimizuojamas didinant instrukcijų kiekį modulyje, išplečiant perdavimo komandų procesą ir "šakos" nuspėjimo buferį padidinant iki 20 %. Apibendrinant, tai turėtų padidinti atliekamų operacijų per taktą skaičių 30 %.

Priedo, AMD atkreips dėmesį į optimalesnį branduolių išdėstymą ir bandys išdėstyti branduolio elementus kuo talpiau. Žinoma, tai turėtų teigiamai atsiliepti mažinant energijos sąnaudas.

Pono Pepermakerio teigimu, ant popieriaus viskas atrodo labai gražiai, tačiau šios architektūros efektyvumą mes galėsime patikrinti tik antroje 2013 metų pusėje.

2 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Kažin ar 2013 ir sulauksim, nebent ant Kalėdų. Man keisti žmonės kurie linki blogo AMD ir su žemėm maišo, tokie žmonės nesuvokia, jei būtų vienas gamintojas tada pamatytume kokios būtų kosminės kainos, tiesa ir dabar dėl eilinių AMD failų kainos nėra tokios kokios galėtų būti, laikau špygas už Steamroller

  2. BC00 parašė:

    Tik įdomu 30 % IPC prieaugis čia su kuo lyginant, matyt Bulldozer, o ne Piledriver.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.