AMD prie 28nm vaizdo plokščių gamybos greičiausiai pereis 2012-ųjų antrą ketvirtį

Kompanija AMD, užsiimanti centrinių procesorių bei vaizdo plokščių gamyba, prie pažangesnio 28nm grafinių lustų gamybos etapo greičiausiai pereis 2012-ų metų antrajame ketvirtyje.

AMD varžovas vaizdo plokščių rinkoje nVIDIA neseniai pristatytose informacinėse skaidrėse atskleidė, jog ji bus pasirengusi pereiti prie 28nm 2012-ųjų viduryje. Skirtingai nei nVIDIA, kuri turi kontraktą tik su puslaidininkų gamintoju TSMC, AMD bendradarbiauja ir dar su vienu lustų gamintoju – GlobalFoundries. Nors pastarasis neturi didelės patirties grafikos lustų gamyboje, išskyrus gaminant hibridinius 32nm Liano APUs, GlobalFoundries jau antrajame šių metų ketvirtyje turėtų paruošti 28nm gaminių pavyzdžius savo artimiausiems partneriams. Kai kurių analitikų teigimu, tai gali lemti, jog AMD mobilius 28nm grafinius lustus bus galima išvysti jau šių metų pabaigoje.

Kiti šaltiniai praneša, jog AMD savo žvilgsnį vis dėlto nukreips į labiau patyrusią TSMC, kuri 28nm produktus galės pateikti ne anksčiau kaip 2012-ųjų antrajame ketvirtyje. Gamybos pradžioje TSMC gebės paruošti iki 5000 vienetų silicio plokštelių, iš kurių pagaminti 28nm lustai pirmiausia bus skirti Apple, nVIDIA, Qualcomm bei Texas Instruments kompanijoms.

7 Komentarai

  1. zhaltees parašė:

    5000? Per menesi? Cia gi tas pats kas nieko…

  2. Jordan parašė:

    butent, masine prekyba manau tik nuo 2013 prasides 🙂

  3. daniukas21 parašė:

    tai ka sulauksim nauju amd ploksciu tik 2013? 🙂 nk gero cia,5000 per menesi labai jau nekoks skaicius

  4. Atavar parašė:

    Va prisiskaito daniukai visokie tokiu straipsniu ir paskui trolina \"sake bus tada ir tada, bet vel atidejo – reiskias sudas ten\" ir pns 🙂
    Vieni saltiniai teigia viena, kiti saltiniai teigia antra, treti saltiniai prognozuoja dar kitka… tik patys AMD, TSMC ir GF nemato reikalo nieko sakyt. O kol jie nemato reikalo – tol visa tai tik spekuliacijos…

  5. daniukas21 parašė:

    \"AMD varžovas vaizdo plokščių rinkoje nVIDIA neseniai pristatytose informacinėse skaidrėse atskleidė, jog ji bus pasirengusi pereiti prie 28nm 2012-ųjų viduryje.
    kaip matau Nvidia paskelbe tokia informacija, tai nzn kuom tiketi, siuo straipsniu ar troliu mumiu kazkokiu 🙂
    sneki kazkokias nesamones apie trolinima nors neturi tam jokio pagringo 😉 visokie tokie Atavarai savo versija turi ir kitus neimaneliais laiko….

  6. Atavar parašė:

    gal pacituoti pora tamstos komentaru savaites begyje? Seip buciau tikrai nepaminejes jei tai butu pirmas kartas, bet kai ima kartotis… tai uztringa 🙂

  7. daniukas21 parašė:

    na pacituok jei netyngi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.