AMD Radeon HD6000 šeimos kodiniai vardai, pasirodymo datos

Kai konkurentai nVidia dar tik baigia lipdyti savo pirmąją DirectX 11 API palaikančią vaizdo plokščių šeimą, AMD yra net šešiais mėnesiais priekyje ir jau gana senokai užbaigę pildyti savo pirmąją tokią vaizdo plokščių šeimą.

Nieko keisto, kad praėjus daugiau nei pusmečiui pasirodė informacija apie tai, kad artėja naujoji AMD Radeon HD6000 serija, kuri pasirodys dar šiemet. Kaip žinia, Radeon HD5000 šeimos vaizdo posistemiai turėjo Evergreen kodinį vardą, o visos kitos serijos buvo vadinamos augalų pavadinimais kaip Cypress, Redwood ir taip toliau. Kažkas panašaus bus ir su HD6000.

AMD Radeon HD6000 šeimos nariai turi bendrą Southern Islands kodinį vardą, o visi nariai, kurie sudarys šią šeimą, bus vadinami Karibų jūros salų pavadinimais. Štai vidutinės klasės vaizdo posistemiai bus žinomi Bart vardu ir taps HD 5700 Juniper pasekėjais. Kaimanų saloms (angl. Cayman Islands) atiteks garbė pažymėti entuziastams skirtas vaizdo plokštes, o Antilų salos žymės visus pasirodysiančius dvigubus vaizdo posistemius.

Artimiausiais mėnesiais mes turėtumėme sužinoti daugiau informacijos, tačiau pranešama, kad AMD partneriai bus pasiruošę HD6000 šeimos vaizdo plokštes pardavinėti jau nuo šių metų lapkričio, o prieš Kalėdas pasirodys entuziastams skirta AMD Radeon HD 6970 vaizdo plokštė, kuri turėtų perimti HD 5970 spartos karūną ir pratęsti AMD hegemoniją entuziastų segmente.

6 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    idomu kaip su kainom bus 🙂 su kiekviena karta jos dideja 😀

  2. sangiyaro parašė:

    Atsirado Radeon HD 6870 3DMark Vantage testas (aisku gali buti \’fake\’):
    http://vr-zone.com/articles/alleged-ati-radeon-hd-6870-3dmark-vantage-benchmark-leaked/9692.html

  3. daniukas21 parašė:

    kazkaip nelabai tiketina 🙂 bet aceit 6870 spartesne uz gtx480

  4. MODz parašė:

    Ir kas cia tau nelabai tiketina? 😀

  5. daniukas21 parašė:

    kad tikras testas 🙂 bet kad 6870 bus spartesne uz gtx480 tai neabejoju

  6. aruneusaz parašė:

    Manau suzinosim istikruju kai pasirodys, kuri cia spartesne. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.