AMD suskubo paneigti besinaudojantys IBM fabrikais

Prieš porą dienų pasirodžiusią informaciją, esą IBM savo fabrikuose pradėjo gaminti AMD suprojektuotus „Trinity“ hibridinius procesorius (angl. APU), pastaroji bendrovė suskubo tai paneigti, rašoma XbitLabs.com

AMD teigimu, IBM tik pakonsultavo kompaniją „GlobalFoundries“, kaip padidinti šioje įmonėje gaminamų, 32 nm technologiniu procesu grįstų AMD procesorių apimtis. „IBM bendrovę „GlobalFoundries“ tik konsultavo — mano žiniomis jie procesorių mums negamina“, – pareiškė AMD atstovas spaudai. Tai reiškia, kad tarp šių kompanijų kooperatyvinė gamybos sutartis sudaryta nėra.

Silicio plokštė, iš kurio gaminami AMD lustai. Nuotrauka iš XbitLabs.com

IBM, „Globalfoundries“, „Samsung Electronics“ bei „STMicroelectronics“ bendroves sieja glaudūs ryšiai – jos kartu plėtoja puslaidininkių gamybos technologijas, todėl prireikus gali naudotis viena kitos ištekliais, įskaitant ir fabrikus. Nors „Globalfoundries“ dalinai yra valdomi pačios AMD, tačiau pastaroji kompanija išlieka vienintele gaminant įprastinius ir hibridinius AMD procesorius.

Praėjusią savaitę, vykusio „Financial Analyst Day“ renginio metu, generalinis AMD direktorius Rory‘is Readas (angl. CEO) pareiškė, kad IBM yra vienas iš gamybos partnerių, siekiant pašalinti naujausių AMD procesorių gamybos problemas. Tai, anot vakarų žiniasklaidos šaltinių, turėjo reikšti, kad AMD pradeda naudotis IBM fabrikais.

Priminsime, kad su gamybos problemomis AMD susidūrė dar 2011 metais, kuomet „Bulldozer“ architektūra grįstų procesorių išleidimas buvo vis atidėliojimas bei nepavyko patenkinti hibridinių „Liano“ procesorių paklausos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.