AMD: „Zen“ spartesnis iki 40 % lyginant su „Excavator“

Per vakar vykusią investuotojams skirtą pristatymą AMD atskleidė produktus, kurių sulauksime artimiausiu metu, pasidalino apie savo planuojamas tolimesnes strategijas,o bene svarbiausiai pagaliau gavome tikros informacijos apie „Zen“ procesorius. AMD žada milžinišką spartos šuolį „Zen“ lyginant su „Excavator“ architektūra, instrukcijų skaičius atliekamas per taktą turėtų pakilti 40 %. Šiuos naujus AMD procesorius išvysime kažkada  2016 metais.

Prie „Zen“ procesorių kūrimo stipriai prisidėjo Jim Keller, kuris kažkada sukūrė AMD K8 „Athlon“ procesorius, leidusius AMD kaip lygus su lygiu kovoti prieš „Intel“. „Zen“ procesoriai turės  perdarytą spartinančiąją atmintį, kurios atsako laikai bus žymiai sumažinti. Mums bus pasiūlyta „Simultaneous Multithreadeing“ technologija, įgalinanti dvi gijas vienam fiziniam branduoliui. Nereikia pamiršti, kad procesoriai bus gaminami naudojant labai pažangų 14 nm FinFET techprocesą.

Pirmųjų „Zen“ sulauksime 2016 metais, o tai bus stacionariems kompiuteriams skirti procesoriai. Naujausiai AMD architektūrai įdarbinti reikės AM4 lizdo motininės, o ne FM3 kaip buvo spekuliuojama ankščiau. Ganduose buvo ir dalelė tiesios, AM4 pagrindinės plokštės bus suderinamos tiek su procesoriais be integruotos grafikos, bet su daugiau branduolių, kurie turės prierašą FX tiek su APU turinčiais grafikos posistemę, bet mažiau branduolių.

7 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Gaila, kad liko dar ilgai laukti. Jei tik AMD nemeluoja skaičiai atrodo daug žadantys.

  2. BC00 parašė:

    40 % šuolis didelis, bet pagal pure IPC spartą Skylake-S turbūt nepagaus. Bet kokiu atveju 2016 šviečiasi AMD kaip koks atgimimas, bent dabar…

  3. vacoum parašė:

    jei 20% pasieks, ir tai bus daug. O jei prisides MT palaikymas, isvis grazu.

  4. Maariux parašė:

    Manau, kad Intelis rankoveje turi koziri kurio nemete jau daugeli metu. Juk pristacius i7-5-3 karta ji tik nezenkliai patobuledavo kas met, daugiau nebent tik grafika. Galingos architekturos nebuvo prasmes mesti, nes AMD nieko gero nepasiule. O isleidus kazka zenkliai spartesnio, jiems butu vel pripaise monopoli. Ziuresim kaip bus 2016-2017.

  5. Deft parašė:

    Na kaip tau uzdraus ir pripaisys monopoli, jei tu tiesiog kuri gerus sparcius produktus, ir stengies tobuleti, niekas del to nieko neprikis ne taip pasaulis pastatytas, gal kazko rankoveje stebuklingo ir neturi, bet manau minciu bent jau turi arba esamo branduolio resurso nemazai yra tobulet, bet noretu ir tobuletu i prieki isvis uzmusdama AMD kaip konkurentams jiems AMD visiskai nereikalingas ir mielai manau noretu kad jo neliktu 🙂

  6. CactusDude123 parašė:

    Jei AMD neliktu, tai Intel kainas keltu minimum 2 kartus.

  7. Maariux parašė:

    Stipriau spaudziant islistu vel panasus darbeliai arba pripaisytu per aplinkui. Kai kurie neitiketini dalykai kartais virsta realybe ypac kai skundziasi kazkas mazas pries labai dideli.
    http://ec.europa.eu/competition/sectors/ICT/intel.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.