Anonsuota nauja keturių branduolių Snapdragon šeima

Qualcomm ne tik šiais metais siūlys savo Snapdragon šeimos procesorius mobiliems įrenginiams su dvejais branduoliais, tačiau jau pradėjo aktyviai plėtoti trečiosios kartos produktus, kurie turės iki keturių branduolių bei galės dirbti 2.5GHz dažniu.

Kol kas kodiniu vardu žinomi Krait lustai galės būti vieno, dviejų ar keturių branduolių, o jie bus gaminamai pažangiu 28nm technologiniu procesu. Prie įprastų savybių, trečiosios kartos Snapdragon lustai palaikys NFC technologiją bei 3D vaizdo atvaizdavimą, taip pat LTE 4G ryšį.

Qualcomm teigia, kad naujos kartos procesoriai bus 150 procentų spartesni ir naudos 65 procentais mažiau energijos nei dabartiniai ARM architektūra pagrįsti lustai. Naujasis Adreno 320 grafikos procesorius galės pasiūlyti iki keturių 3D branduolių.

Išmaniesiems telefonams skirti dviejų branduolių MSM8960 procesoriai bus pradėti aktyviai bandyt antrajame šių metų ketvirtyje, o vieno branduolio MSM890 ir keturių branduolių APQ8063, kuris bus skirtas planšetiniams kompiuteriams, kitų metų pradžioje.

8 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Šaunu, kad juda į priekį

  2. Atavar parašė:

    Susidaro toks ispudis, kad ARM procai pastaruoju metu progresuoja 1.5-2 kartus greiciau nei x86

  3. ironvolf parašė:

    Pasisekę yra, daugelis mobilių įrenginių juos naudoja tad nenuostabu, kad esant pelnui sparčiai judama į priekį.

  4. Fostil parašė:

    Tik viena maza beda- multitaskingas android/wm7 prietaisuose. Kiek realiai bus isnaudojami tie 4 branduoliai plansetuose?

    ironvolf>> O tai intelis milijardu $ grynojo pelno neuzdirba jau?

  5. SB parašė:

    Fostil>Galaxy Tab\’e springo jo CPU su dvejomis paprastomis uzduotimis – interneto narsykle ir muzikos grotuvu. Noretusi, kad galeciau palikti Skype ijungta, narsyti internete ir dar muzika klausytis.

  6. ironvolf parašė:

    Fostil, uždirba ir taipogi juda į priekį 🙂 Aš kalbėjau apie mobilųjį segmentą prieš tai JEIGU KĄ…

  7. Pasisiauses parašė:

    Nu dar suprantu kam išleido 2-jų branduolių… Bet 4? Čia jau marketingo triukas ziopliams vilioti

  8. Recon24 parašė:

    TO pasisiauses
    Tai gal naudos maziau energijos + bus spartesni. Jeigu konkurentai leidzia su 4 branduoliais tai ir jie betkokiu atveju priversti neatsilikti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.