Antrame ketvirtyje „Gigabyte“ parduos 20 % mažiau vaizdo plokščių

„Gigabyte“ savo investuotojams atskleidė, kad jie antrame 2018 metų ketvirtyje parduos apie 20 % mažiau vaizdo plokščių. Niekam ne paslaptis, kodėl taip nutiks. Viską lemia sumažėjusi paklausa iš kripto valiutų kasėjų, nes dabar šis sritis nėra tokia pelninga kaip anksčiau.

„Gigabyte“ planuoja, kad jie antrame šių metų ketvirtyje parduos apie 1 mln. vaizdo plokščių. Palyginimui, pirmame 2018 metų ketvirtyje buvo parduota 1.2 mln. vaizdo plokščių. Kadangi dabar kripto valiutų kasėjai susilaiko nuo investavimo į naują įrangą, „Gigabyte“ nusprendė daugiau dėmesio skirti žaidėjams. Ši tendencija turėtų tęstis 2018 metų antroje pusėje.

Gamintojai žaidėjus vėl pamils su sąlyga, kad neatsigaus kripto valiutų segmentas. Gamintojams daug parankiau savo vaizdo plokštes su didesne marža parduoti kasėjams (ir visiems kitiems), nei su mažu pelnu tik žaidėjams.

5 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Klausimas kasėjams: ar jūsų rigai vis dar įkišti į elektros lizdus? Kiek žinau tai dabar kasti nuostolis. Jei nuostolis iš parduotuvės neturėtų išjudėti nei viena vaizdo plokštė skirta kasimui. Žaidėjai tikėtina laukia naujos kartos, tad kam aplamai yra parduodamos plokštės? Kritimas 20 prc., mano galva, labai jau optimistinė prognozė.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Koks dar nuostolis, plestis gal ir neapsimoka, bet nuostolio tirkai nera. Neskaityk nesmoniu internetuose.

    • iTroubl3 parašė:

      Aš kasu dėl smalsumo, pajungęs dvi rx580 plokštes tai pagal dabartinę ETH kainą (360 EUR) per mėnesį padarau 40 EUR ( už elektrą nemoku 😀 ) Tad į minusą tikrai nekasama, tik pelnas nedidelis, nors stambios fermos su daug rigų tikrai turėtų generuoti nemažą pelną net ir esant tokioms žemoms ETH kainoms. Neaišku kaip viskas bus toliau 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.