„Apple“ nupirko „Intel“ mobilių modemų padalinį už 1 mlrd. JAV dolerių

„Apple“ sutiko sumokėti 1 mlrd. JAV dolerių už didžiąją dalį „Intel“ modemų padalinio. Tiksliau, buvo perkama ta padalinio dalis, kuri gamina modemus išmaniesiems telefonams. Sandėris turi būti baigtas iki metų galo. Tuo pačiu su mobilių telefonų padalinių į „Apple“ rankas pereis apie 2200 „Intel“ darbuotojų.

Pagrindinis tikslas dėl ko „Apple“ perka „Intel“ modemų padalinį yra prieiga prie technologijų ir įvairių žinių kaip gaminti 5G modemus. Tai leis „Apple“ kurti savo pačių 5G modemus ir naudoti juos „iPhone“ telefonuose. Tada „Apple“ nebebus priklausomi nuo „Qualcomm“, su kuriais teismuose kariauja jau ilgą laiką.

„Intel“ pardavus mobilių modemų padalinį kompanija ir toliau gamins modemus kitiems įrenginiams, tokiems kaip nešiojami kompiuteriai.


15 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Saunuoliai….. , patrauke is kelio Huawei dabar tik tarp savu susitarti…

  2. Daemon parašė:

    bbd, man jau per brangus iPhone’as, pasiėmiau Huawei už vos kiek brangiau nei penki su puse soto, dizainas pilnai atitinka mano lūkesčius, kamera – puiki. Android’as biškį gaidys, bet nieko, gal priprasiu po obuolio. Na, trūkumas garsas biškį ne super, bet nieko, gyvent galima. Ačiū už dėmesį ;D

    • xFiniti64 parašė:

      nu pala pala, iPhone XR 128GB 900 euru, HUAWEI P30 Pro 980 euru. Per ka cia tas pigumas, apple samsung ir hujovejus kainuoja visiskai ta pati, tik hujovejus turi prasciausia stokini ARMO nugriausta procesoriu su apgailetinu MALI gpu. Va jai sakytum XIAOMI Mi 9 128GB uz 460 euru su SD855 tai taip, visiskai su tavim sutinku, bet tik ne hujoveju.

      • Daemon parašė:

        Labai paprastas dalykas. Kai aš pirkau iPhone 6 Plus 2015 metų vasarį, mokėjau 840 eur. Norėjau – nusipirkau. Tačiau dabar XS Max man yra per brangus. Gal kažkokią akciją ir yra padarę, bet nelabai man rodos mėgėjai Apple mušt kainas. Tuo tarpu Mate 20 Pro, kuris buvo flagmanas daugiau nei prieš pusmetį, kainavo 999 eur. Aš jį prieš kelias savaites pasiėmiau už 571 eur. Nesu šimtu procentų patenkintas Android’u ir pačiu telefono veikimu, tačiau turiu patinkantį dizainą, gerą kamerą, normalią batarkę. Esu beveik patenkintas.

      • Daemon parašė:

        Būsiu sąžiningas ir pripažinsiu, kad dėl proco teko daryt nuolaidą Huawei naudai, bet ką padarysi. Tavo užrodytas Xiaomi man netinka. Ne toks dizainas. Nu ir kažkaip Xiaomi – ai, geriau nereikia…
        Kas dėl Huawei… Aš sakiau, kad tikrai jau ko ko, bet Huawei neimsiu… O va, kai teko rinktis iš kažko prieinamo, vis gi pasirinkau Huawei. Sesė tokį buvo pasiėmus neseniai. Apžiūrėjau, visai patiko. Dar pažiūrėjau apžvalgų, kad realiai Mate 20 Pro geresnis „value“, nei koks P30, tai taip ir pasiėmiau.
        Iš tikrųjų, kas dėl SOC, tai aš nedrožiu ragelio. Nežaidžiu žaidimų, nenaudoju galingų programėlių. Pas mane tokie gana paprasti poreikiai, kaip ir pas daugumą žmonių.

        • xFiniti64 parašė:

          Nesamones konkrecias rasai, iphone tai tik MAX ane, o seip paprastas as zmogelis nieko nenaudoju, tai kam tada MAX iphone? Pac sau priestarauji. Kaip jau minejau hujovejus kainuoja tiek kiek applas ar samsungas. Nori sutaupyti tai xijomis, palyginus ta sudaveju su xijomiu tai sudo kruva uz dviguba kaina, koks dar dizainas, visu ju vienodas, ar tu nori ISKIRPTES KAIP IPHONE ? Kad del vaizdo tave netycia sumaisytu su iphone turetuju? Nes man tai apsurdu apsurdas ant sudavejaus tokia iskirpte kur joje nieko nera, priesingai nei iphone, tasku projektoriai, gylio kameros infraraudonuju kameros del FACE ID. O va ant xiomio tai kaskas skires ten laso iskirpte tik kamerai, kaip ir turetu buti. Kame esme, ogi kaip dabar xiomis tai buvo hujovejus, pigus sudukas, padare pijara, apdurino del kameru kokybes su apzvalgomis, su ekrano kokybe, benchmarkais ant procesoriaus, ir kale kainas rimtas, bet jis liko toks pat sh kaip buvo, tik uz dviguba kaina. Kitas toks zaidejas xiomis, paskui bus kitas kinietis koks oppo. Androidas seip yra jega, bet tik ant googles pixelio, visur kitur tai pac turi persirashyt karneli, appsus modint, costum rumus burt, ir vistiek niekada neveiks taip kaip sudiniauses pixelis, nepriklausomai kokios specifikacijos.

          • Daemon parašė:

            Kiek tau metų, žmogau? Nepiktai klausiu. Realiai neturiu prieš tave nieko prieš. Nei tu neteisingai rašai, nei ką. Tik kažkodėl prisipisai prie manęs, ir galbūt, tavo argumentai tau atrodo teisingi, jeigu tik, aišku, tu čia netrolini.

            Ok, bandau paeiliui:

            1. Tik MAX dėl to, kad man taip geriau. Aš realiai nusipirkęs savo Huawei gailėjaus, kad ekranas man biškį per mažas. Supranti? Bet su sese buvom nuėję į Telios saloną dėl kitų reikalų, apžiūrėjau MAX’ą dar kartą, palyginau su savo Huawei ir supratau, kad dydis praktiškai identiškas, išskyrus šonus, kurie pas Huawei yra užapvalinti ir dėl to telefonas per plauką siauresnis. Dydis man toks reikalingas. Realiai jei galėčiau, imčiau dar biškį didesnį.

            2. Iškirptė. Man tokia tiesiog patinka. Manau, kad Apple padarė labai gerą dizainą šiuo atžvilgiu. Aš studijavau dizainą. Man poxui, gerai atrodo. Visas tas face unlock ant Huawei yra. Šiaip realiai, kas toj iškirptėj pas Huawei aš nesidomėjau, man poxui. Turiu pridurti, kad Face unlock fukncija man nepriimtina. Aš naudoju nykštį pirštų antspaudo skaitytuvui, kuris įmontuotas po Huawei ekranu, labai logiškoj vietoj. Tiek logiškoj, kad blet kartais net suimu išjungtą telefoną ir atrakinu. Šiaip retai gaunas, taip, kad ir poxui.

            3. Lašo iškirptė man nepatinka. Byebyeybyey

            4. Dėl tų visų pigėjimų brangimų suprantu. Bet bbd, man tinka šitas konkretus telefonas, išskyrus keletą gliūčių.

            5. Šiandien tą AnTuTu pasileidau ir pratestavau savo Huawei. Nu rezultatai nuo Samsung S10 nelabai tesiskiria. Taip, GPU biškį atsilieka. Taip, RAM biškį stabdo palyginus, tačiau tiek, kiek man reikia telefono – puikiausiai esu patenkintas. Net gi nustebęs, nes jau galvojau, nu va, rimtai, bus Huawei ten kokį šūdą įkišęs, apkarpęs, kaip kokį žydo pimpaliuką… Bet ne, visai normaliai performina.

            • xFiniti64 parašė:

              Koks skirtumas kiek metu, supratima apie pasakas ir tikejima internetu, amzius nepasako, bei kambario vidutines temperaturos iq tai pogi. Man netoli 30.
              5. Hujovejus yra melagiu istaiga ir benchamrakai = https://www.theverge.com/platform/amp/circuitbreaker/2018/9/6/17828534/huawei-benchmarks-rigged-p20-3dmark-ai realybeje jis staigiai perkaista ir labai gerit musa daznius, bei itampa, nes priesingai nei aplas, pas ji viena baterija ir labai prastas BMS kuris tik trumpa laika nemazai sroves gali duoti. Aplas tam idejo du atskirus akumuletorius, kurie gali duoti dvigubai daugiau sroves ir pilnai ismaitinti 7 milijardu SoC. O apie TSMC nukarpyta procesa huavejui isvis atskira tema galima sukurti. Realybe tokia, kad benchmarku apsus jie infiltruoja neaiskiu kodu, pagal kuri benchmarkas rodo nesamoningus skaicius, o realybeje zaidziant NFS no limits, lagina ant 15fps, kaip 5 metu senumo iphone tasko i vienus vartus. O jai atsidarai kokia video paredagavimo apsa, ir kad pvz pakeiti formata ar garsa atjungi, paspaudi isgautoti ir paskui ziuri ta video , o jis stringa freimus skipina ir kaskokia klaida pasidaro.
              1. Kam man tos pasakos su kuo tu ejaij, kaip ejaij, cia ne gyvenimo apysaka ir i krastutinumus leistis nereikia. Uzlenktas ekranas yra sudas, dar su dideliu ekranu, nes arba turi buti mirties zona digitaizeryje arba viska netycia klikini su rieso ir nykscio sanariu. Kas yra isvis apsurdas.
              2. Yra ane visas tas face unlock. https://mashable.com/article/face-recognition-fail/?europe=true deja tiek samsunga tiek hujoveju, isdurina net su feisbuko fotke is kito telefono https://youtu.be/BGgQ9woZQOg cia apgailetina. Tu studijavai dizaina. Nu siaubas, sorry bet gyvenime tokiam dizaineriui neduociau net arbatinio saukstelio paisyti, nes turbut butu sniego kastuvo formos. Kodel. paziurek cia https://images.idgesg.net/images/article/2017/09/truedepth-iphone-x-100735946-large.jpg iphono iskirpte nera kaskoks dizaino reiskinys, cia tiesiog sudeliojo face id gelezi, ir isdeste taip kad veiktu, ir apkirpo aplinkui, kitaip tiesiog neimanoma kasko kito padaryt. O HUJOVEJUS https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/EFWPa3qSmYeE4BQL.large idejo seip dvi kameras, o daugiau kaip puse tos ispjovos yra netikra, seip COPY paste nuo aplo, del to, KAD KITI ZMONES pamate kaskur kai naudojasi, kad sumaisytu su iphone. TIK delto, ir cia visi taip idiotiskai padare. Cia is dizaino perstektyvos tai su duru rankena nusisauti tik.
              3. ???
              Kas del dizaino, jai jau dizaineris, tai man kaip tokius prijaucianciam, paziurejus i iphona x ir auksciau, pasimato kas , kad jie kure visa ekrana kiek imanoma per visa korpuso prieki, ir ta ispjova yra delto, kad ispildytu visa kiek imanoma realizacija, delto pas juos nera smakro apacioje, kadangi aplas pasitelke rimtas technologijas, nes kiekvienas ekranas turi maitinima ir duomenu laidus taip grubiai tarent, ir tik pas iphone nera smakro, https://www.patentlyapple.com/patently-apple/2017/09/apples-liquid-metal-backside-flexible-wraparound-oled-display-for-reducing-the-bezel-are-patents-fulfilled.html o pas visus kitus gamintojus tada netenka isvis prasmes daryti , kaskokias ispjovas jai nesugebejo pasalinti smakro ! Negana to, kaip aplas padare ispjova, jie pirma pritaike softa. Kaip pvz https://www.quirksmode.org/blog/pix/notch.gif , visa ju operacine sistema sukurta su iskirptes implementacija, o ant androido NE ! Ten vien notifikeisinu primeta per visa ekrano virsu ir iskirpte uzstoja, kaikurios programos, ant androido isvis pastumia visus valdymo ir ui elementus zemiau , o kur yra iskirpte uzdeda ui spalvos juosta. O kaip del sudovejaus skinu ? Google ir googles androidas diktuoja materijom pastatyta vartotojo sasaja, https://developer.android.com/guide/topics/ui/look-and-feel jie aiskiai is kureju reikalauja, pagal savo OS pastatyta dizaina, kad butu grazus perejimas is standartiniu operacines programeliu i treciu saliu sukurtas. https://material.io/develop/android/ . O kas per sudas yra hujovejus su mizalu ui ? https://consumer.huawei.com/en/emui-9/ kur isvis nesutampa ? Vsi dizaineriai, kurie istikruju kuria kaska nuostabaus, paeme hujovejus apsiveme ir apveme ta telefona, nes is dizaino perspektyvos tai tik skrandzo turini su juo ir demonstruoti. Ar tu pamatei kokia ryskios spalvos blizgi hujovejaus nugarele ir cia jau krutas dizainas?

              • Stipena parašė:

                Tiek hujowejus tiek obolis yra šūdas.

              • Daemon parašė:

                Nu neblogi argumentai, viskas įdomiai skamba. Bet dabar tu man pasakyk, ką tu man siūlai? Man iOS jau buvo pabodus po fakin beveik 5 metų. Android, ypač šitam Huawei telefone yra smagių fintų, kurių obuoly nebuvo.

                Kitas dalykas, kurį minėjau, tai kaina. Man mokėt štuką eurų – per daug. Galėjau imt kokį išsimokėjimą, bet nafik pagalvojau, kad neverta. Aišku, galėjau nevažiuot į atostogų ir pasiimt apalį, bet čia jau būtų virš visko 😀

  3. Daemon parašė:

    Ai, o realiai kodėl iš vis užkibau komentuoti straipsnį, tai dėl to, kad man 5G bent kol kas visiškai nereikia. Aš ant iPhone’o naudojau 3G dėl batarkės taupymo ir jokių problemų nepatyriau. Jokių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.