„Apple“ pradėjo bandyti sulenkiamą ekraną skirtą „iPhone“ arba „iPad“

„Apple“ kuria naują sulenkiamą OLED ekraną, kuris, pasak Pietų Korėjos leidinio „TheElec“, galiausiai turėtų atsidurti sulankstomame „iPhone“ arba „iPad“. Didelis proveržis yra tai, kad ant panelės nėra poliarizatoriaus sluoksnio, kuris šiuo metu naudojamas kai kuriuose įprastuose sulenkiamuose ekranuose. Tokią pačią ekrano be poliarizatoriaus technologiją naudoja „Samsung“ savo „Galaxy Z Fold 3“ ir „Eco²OLED“ ekrane. „Apple“ svarsto galimybę panašų metodą taikyti ir savo sulankstomame įrenginyje.

Poliarizatoriaus sluoksnio pašalinimas leidžia sukurti plonesnius sulenkiamus ekranus, tačiau dėl to sumažėja matomumas ir didžiausias ryškumas. Siekdami padidinti ryškumą, gamintojai yra priversti didinti ekrano energijos suvartojimą, o tai neigiamai veikia sulenkiamų panelių ilgaamžiškumą, todėl bus įdomu pamatyti, kaip „Apple“ išspręs šias problemas. Pasak žinomo „Apple“ eksperto Ming-Chi Kuo, iki „Apple“ sulenkiamo telefono dar liko daug metų ir jo turėtume tikėtis ne anksčiau kaip 2025 m.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nagus kramtau, kaip laukiu to nerealaus Apple sulenkimo TM

  2. zirnis parašė:

    bet kam to reikia? cia mazdaug skirta zmogui, kuris nori pasidemonstruoti brangiais prietaisais, aksesuarais?

    • MunkaTheGreat parašė:

      Aš taip pat skeptiškai žiūrėjau į pirmą samso folda. Tačiau šiemet kalbėjau su flip ir su fold savininkais, ir klausiau kam tau to reikia. Tai atsakymus gavau tokius
      flip 3 – sako labai patogu nes šitas telefonas telpa moteriškas kišenes lengviau nei kitas didelis ekranas, nes kitu atveju reikia neštis rankinę/kuprinę arba rinktis mažą telefoną. Pasikrapščius su telefonu, argumentas atrodo neblogas.
      fold 3 – nes nori turėti vieną daiktą vietoj dviejų, daugiau ekrano kai reikia ir pan. Šitas neįtikino, nes formatas keistokas, sulenktas telefonas yra kaip du telefonai, naudotis atrodo faina, bet ilgesniam laikotarpyje turėtų erzinti.
      Nors smalsu būtų kokiam mėnesiui pačiam pabandyti pakeisti savo dabartinį, gal būtų ir dar kokia nuomonė 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.