Apple atnaujino MacBook Air seriją

Kaip ir per kiekvieną savo renginį kompanija Apple atkeliauja su naujienomis, o šį kartą jos palietė ypač plonų nešiojamųjų MacBook Air seriją. Kaip pranešama, kompanija siūlys du modelius – su 11.6 ir 13.3 colio ekranais.

Abu ypač ploni nešiojamieji turės vos 0,68 colio storio aliuminio korpusą bei bus rinkai pateikti su Apple Mac OS X 10.6 operacine sistema ir iLife programų rinkiniu. Šie mažyliai turi foninio apšvietimo LED ekranus, visavertę QWERTY klaviatūrą bei daugiajutiminį valdymo laukelį.

Nešiojamieji pasižymės Intel Core 2 Duo centriniai procesoriais, nVidia GeForce 320M vaizdo posistemiais, nuo 2 iki 4GB darbinės atminties bei įvairių talpų SSD kaupikliais. Niekas čia neužmiršo ir WiFi, Bluetooth bei integruotos kameros, nors šiuose mažyliuose turėsi tik dvi USB jungtis bei vieną mini DisplayPort išvestį.

MacBook Air su 11.6 colio ekranu, 1,4GHz centriniu procesoriumi ir 64GB kietosios būsenos disku kainuoja 1000 JAV dolerių, tuo tarpu modelis su 128GB disku jau 1200 JAV dolerių. Galingesnis ir kiek didesnis 13,3 colio modelis su 1,86GHz procesoriumi ir 128GB SSD kaupikliu įvertintas 1300 JAV dolerių, o dar talpesnė jo versija su 256GB disku jau 1600 JAV dolerių.


6 Komentarai

  1. MrEd parašė:

    Straipsnis išsamus, bet turiu vieną pastebėjimą. Lietuvoje storis matuojamas ne coliais, o šiuo atveju centimetrais. 0,68 colio = 1.73 cm.

  2. rokazs1 parašė:

    Dar kelios kartos ir bus permatomas 😀

  3. Fostil parašė:

    Vo sita karta airu tikrai verta demesio gavos. Bent jau 2usb atsirado ir mini display porta itaise, o ne tuos savus kvailas standartines jungtis. Bet visgi cpu tai galejo ikist ir i3, o ne senuka c2d. US kainos taip pogi labai normalios. Na lt kaip visad kainuos +5k litu…

  4. lightray parašė:

    rokazs1-> dell adamo plonesnis

  5. Anonimas parašė:

    Per kuria vieta plonesnis! Gal laikas akis prasikrapstyt.

  6. rokazs1 parašė:

    Teisybe zmogus sako dell adamo plonesnis 🙂 9.99 mm

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.