Artimiausiu metu galime tikėtis kiek krentančių SSD kainų

Panašu, kad NAND gamintojai kiek apsiskaičiavo ir prigamino per daug lustų. Tam nesutrukdė, net gaisras „Samsung“ gamykloje, kai buvo prarasta apie 3.5 % visų globaliai pagamintų kovo mėnesio lustų.

Manoma, kad SSD kaupikliai gali pigti iki 2018 metų antro pusmečio pradžios, arba kitaip sakant iki vasaros vidurio. Tiesa, didelio kainų mažėjimo tikėtis nereikia. Antroje 2018 metų pusėje situacija tiekimo srityje turėtų normalizuotis ir pasiūla atitiks paklausą. Tai lems, kad kainos nebekris ir turėtų tapti stabilios.

Teigiamas postūmis SSD segmente matomas jau kuris laikas, dabar 120 GB SSD galime rasti nuo maždaug 35 €, 240 GB kaupikliai startuoja nuo maždaug 55 €, 480 GB nuo 110 €, o 1 TB galime pagriebti už 240 €.

29 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Meanwhile at Seagate headquarters: „People, let’s make even more HDD’s, nobody buys SSD’s anyway…“ 😀

    • neblogai parašė:

      Kažkuris jūtūberis išsiplepėjo, kad perkantys X470 galės nemokamai naudotis Enmotus FuzeDrive. Tai gali išties paskatinti daugiau žmonių naudoti ne vien SSD, bet ir HDD. Dar įdomiau būtų jei Fuzedrive nemokamai gautų ir B450 pirkėjai.

      • IFeelYou parašė:

        Visos tokios technologijos skambiais pavadinimais kaip FuzeDrive, RapidFire, Rapid drive, CleverCache ir pan. skamba kaip visiškas gimmnick’as ir jau ne kartą buvo įrodyta kad taip ir yra. Joks dirbtinis intelektas už tave nenuspręs kokius failus tu naudoji dažniau, kuriuos rečiau, nes tai yra individualu. Ir kad mano nuotraukas sukels į HDD diską, tai dar nereiškia kad aš norėčiau kad jos ten būtų. Be to ši technologija skirta išskirtinai AMD ir kiekvienas useris už ją susimokės net to nežinodamas. Jau nešneku kad ji naudos CPU resursus.
        Jeigu jau taip reikia talpyklos milžiniškam kiekui duomenų tai aš ir taip vykdomuosius failus ir operacinę sistemą aš pilnai galiu susikelti ir į 128GB SSD diską, kuris šiuo metu kainuoja ~35 eur. O visa kita į HDD. Bus tas pats ir niekas nereguliuos kur kuris failas turėtų gulėti.
        Aišku kiekvienam kitaip 🙂

        • Atavar parašė:

          Tu gali. As galiu. o 99% useriu to negali. Kaip ir daugumai 120gb ssd jau yra per mazai, o 60$ uz 240GB jau yra per brangu nes juk gali 2TB hdd uz tiek gi gauti. (va taip kazkaip)
          Ir zinok va tokiem casual vartotojams, kurie isijungia kompa panarsyti, gal koki dokumenta pasirasyt/pasitvarkyt. video paziuret, su vaikais/tevais paskaipint – SSHD yra tikras geris. Nes vartojimo iprociai nusistoveje, viskas gerai susikesuoja, bei puikiai veikia.

          • IFeelYou parašė:

            Aš sutinku, bet ar tas FuzeDrive būtent ir bus toks paprastas ir tinkamas „casual“ useriui, nes įtariu kad jį reikės konfigūruoti, įjunginėti ir panašiai?
            60$ kainuoja dabar, bet po metų su dabartinėm tendencijom ir konkurencija šioje rinkoje gali kainuoti ir 30-40$. Bent jau tikiuosi…

        • neblogai parašė:

          O aš galvoju šitą reikalą išbandyti. Tik reikia pasiaiškinti kaip Fuzedrive veikia. Kiek suprantu- jis iš kelių diskų (particijų?) sukuria virtualų diską, kurio duomenys tampa kitaip nepasiekiami(?). Tokiu atveju- turbūt geriau ~128GB SSD diską/particiją saugiai skirti vien operacinei sistemai, atskirai nuo virtualių diskų: bei HDD taip pat dalį vietos galima palikti particijai su svarbiais duomenimis. O virtualią SDD+HDD particiją naudojant tik ‘einamiesiems’, nesvarbiems dalykams, kaip žaidimai.

          • IFeelYou parašė:

            Na būtinai parašyk atsiliepimus kai pabandysi 🙂 Gal čia tikrai bus stebuklas 🙂

            • neblogai parašė:

              Užklausiau jų pačių, kas įmanoma. Taigi:
              1) Kurti virtualių diskų iš particijų neina- kuriama iš pilnų įrenginių, kurių vienas turi būti tuščias. Kadangi sistemos virtualiame diske laikyti nenoriu (nuėjus OS, arba SSD- būtų užrakinti/prarasti visi duomenys abiejuose diskuose)- tai man kaina išauga nuo €17 vien už programą, iki €17 + mažo atskiro SSD kaina, tai yra- bent ~€50. Visgi manau tai pasidaryti po mėnesio-kito, kai tikiuosi nemažai žmonių bus FuzeDrive su X470 nemokamai gavę ir padarę apžvalgas.
              2) Licenziją galima perkelti į kitą kompiuterį senąjame padarius licenzijos deaktyvavimą.
              3) Norint nuskaityti diskų informaciją kitame kompiuteryje- reikalingi abu diskai + Fuzedrive įdiegimas.

    • Atavar parašė:

      Wrong. Seagate jau seniai abi avis kerpa 🙂

  2. Strelok parašė:

    kainas turetu palaikyti duomenu centrai, kurie palaipsniui ant ssd pereina ir dar daug metu pereidines

    • IFeelYou parašė:

      Tai dėl jų niekas net nesiginčija, duomenų centrai, video surveillance sistemos dar ilgokai naudos magnetinius diskus, bet paprastam consumeriui pirkti kažkokį HDD, kai 250GB SSD kainuoja 70 eur yra idiotizmas. Žaidimai dauguma atveju jau senai Steam Cloude sėdi, pornuškė internete, nuotraukas taip pat nesunkiai galima susikelti į cloud’us esant reikalui, filmai NetFlix ir t.t… Na nebent turi kažkokį fetišizmą absoliučiai viską kaupti diske 🙂

      • Stipena parašė:

        Lėtas internetas, seeder’ių nebuvimas ir yra priežastis kaupti failus HDD 🙂

        • ZeroFM parašė:

          Visiškai pritariu , pats filmus , foto/video kaupiu hdd .

          • IFeelYou parašė:

            O kam tuos filmus kaupt? 😀 Po 20 metų peržiūrinėsi? Foto į SSD netelpa? Čia šiaip, retoriniai klausimai.

            • ZeroFM parašė:

              Jei geras filmas , peržiūrėsiu ir prie tv prijungus nereikia nesamoningų reklamų žiūrėt nes realiai tiek ir ištveriu neparsisiuntes filmo 😀 . Turi greičiau pigti ssd nes šiai dienai 1tb yra juokingai mažai .

              • IFeelYou parašė:

                Ne tai aš suprantu, bet ar tikrai žiūrėsi tą patį filmą 10 kartų? 🙂 Na jeigu ten erotinis tada taip…
                1 GB mažokai… pas mane dabar 2TB Raid0 SSD, jau prie galo eina. Ieškosiu dar vieno 1 TB SSD ir jungsiu į Raid 0.

                • ZeroFM parašė:

                  Jei labai geras filmas tai taip 😀 .
                  Aerofly FS 2 Flight Simulator 121.26
                  GB , Gears of War 4 110.96
                  GB , Call of Duty Black Ops III 107.82 GB , Quantum Break 104.63 GB , Middle Earth Shadow of War 96.84
                  GB , Final Fantasy XV 85.61
                  GB ir čia vos per keleta metų žaidimai 2x pasunkėjo

                • Stipena parašė:

                  Aš tai žiūriu filmus po 10 kartų, rimtai. Todėl kaupiu tuos kurie bus ateityje peržiūrimi. Netflix netinka dėl mažo rusų kalbos katalogo tai belieka torrentai 🙂

                • svabas parašė:

                  gerus filmus ir žaidimus kai kurie kolekcionuoja pvz aš Prince of Percia pirmas tris dalis vis dar pereinu kažkelintą kartą. Tiesiog norisi prisimint ir pasinert dar kartą į to žaidimo sukurtą atmosferą kuri labai patiko

                • iTroubl3 parašė:

                  Tai čia kaip suprantu vienam diskui sugedus prarasi visus duomenis?

      • Minde parašė:

        pas mane NAS yra, tai visai gerai, gal po 5 metu reiks koki ssd nasa pasidaryti, bet kol kas gerai. 12 ar daugiau terabaitu SSD visgi dar kainuoja

  3. Minde parašė:

    paziurejau, kad ir HDD kainos issaugusios, wtf….

  4. Star-Ro9 parašė:

    Nu galiam pagalvoti kad po 10m to filmo internete neberasi 🙂 beje jei tu minejai kad pasilieki tikGERUStai neturetuju ten buti laaabaidaug nebent tu blue-ray kokibe laikai:)

    • boom parašė:

      Jei geras dalykas, tai nereiškia kad jį lengvai rasi ar išvis rasi. Aš vadaugiau nei 10m ieškau Lietuvos Graikijos krepšinio rungtynių iš 2004 Atėnų olimpiados… Ir net tokioj šaly kur krepšinis kaip po ir antra religija, nesiseka surasti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.