„Asetek“: „Cooler Master Seidon uždara skysčio sistema pažeidžia mūsų patentus“

Uždarų vandens sistemų OEM gamintojas, „Asetek", pradedamas linksniuoti ne itin gražiais vardais: praeityje į teismą padavęs kitą OEM gamintoją „CoolIT", šįkart „Asetek" pradėjo grasinti visiems žinomam „Cooler Master".

Būdama vienu didžiausių uždarų H2O sistemų gamintojų, „Asetek", tuo pačiu įvardijama ir kaip viena paslaptingiausių firmų, kurios didžiausią dalį biudžeto sudaro technologijų licenzijavimas, sudarant galimybę NZXT, PNY ir „Corsair" kurti uždaras sistemas po savo prekės ženklu. Visa tai pradeda kelti nerimą ir susierzinimą, kuomet varžovai „nesusimokėję iš kišenės išsitraukia" kone identišką produktą, kaip šiuo atveju pasielgė „Cooler Master".

„Asetek" įsitikinimu, visai neseniai debiutavusi uždaro vandens aušinimo „Cooler Master Seidon" šeima pažeidė du jų patentus: US Patent 8245764 ir US Patent 8240362, kurie mįslingai įvardijami, kaip „aušinimo sistema kompiuteriui". Kalbant kiek detaliau, abu patentai apima skysčiu aušinamą sistemą, prijungtą prie pompos ir radiatoriaus. Tokią struktūrą, neva, leidžiama panaudoti visiškai priežiūros nereikalaujančiame, laisvo dizaino, galutiniame produkte. Įdomu tai, kad būtent dėl tų pačių patentų buvo užvirusi kova ir jau su minėta „CoolIT".

„Asetek" teigimu, kompanija įspėjo „Cooler Master" dėl „Seidon 120M", 120XL ir 240M sistemų uždraudimo dar lapkričio 28 dieną, tačiau negavusi ją tenkinančio atsakymo buvo priversta imtis sprendimo teisiniu keliu.

Abi pusės susidariusią situaciją plačiau komentuoti atsisako.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.