Asmeninių kompiuterių pardavimai pirmajame ketvirtyje Vakarų Europoje krito net 20.5%

Labai gerai žinoma ir autoritetinga rinkos tyrimų bendrovė „Gartner“ praneša, jog asmeninių kompiuterių pardavimai Vakarų Europoje šių metų pirmajame ketvirtyje buvo tik 12.3 milijonai vienetų, o tai reiškia blogas žinias. Tariant kitaip, 20.5% mažėjimą lyginant su 2012 metais.


„Pirmasis šių metų ketvirtis mums parodė patį didžiausią smukimą Vakarų Europos asmeninių kompiuterių pardavimuose nuo to laiko, kai „Gartner“ stebi rinką.“, – sakė Meike Escherich, „Gartner“ analitikė. Ji pridūrė, jog naujoji „Windows 8” OS visiškai nepadėjo stabdyti pardavimų mažėjimo.

Visų įprastų asmeninių kompiuterių segmentų pardavimai mažėjo. Štai nešiojamųjų ir stalinių kompiuterių pardavimai krito 24.6% ir 13.8% atitinkamai, o profesionalams skirtų – 17.2%. Dėka gerų nešiojamųjų kompiuterių pardavimų, „Hewlett-Packard“ (HP) liko pirmoje vietoje, aplenkdama „Acer“.


Parengta pagal:

DigiTimes

4 Komentarai

  1. Beret3 parašė:

    Nieko keisto. Ne kiekvienam "Paprastam mirtingajam" reikia stalinio kompiuterio. Filmus paziuret ar Facebook’a patikrint. Be to, nemanau jog daugelis zaideju, entuziastu perka jau surinkta deze. Tai belika tik offisai 😀 Mano nuomone ateityje PC rinkos dalis ir toliau mazes.

  2. ManC parašė:

    Reikia nepamirsti, jog cia kalbama apie brand’inius PC, kurie orientuoti i specifine rinka. Kai tuo tarpu paprastas vartotojas multimedijai ir zaidimams perka atskirus komponentus ar surinktus PC.

  3. Lixteris parašė:

    ManC>Taip, proto bokste, nesiojamuju kompiuteriu rinkoje visi perka atskirus komponentus, o kompiuteri surenka kaimynas.

  4. ManC parašė:

    Ei proto bokste, galima apsieiti ir be sarkazmo, kalba eina ne vien apie nesiojamuosius.;)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.