„Asus“ priklausanti pagrindinių plokščių rinkos dalis auga iki 45 %

Antroji metų pusė, kada įvyko „Intel X299“ ir „AMD X399“ platformų debiutas, tapo puikiu metu atsinaujinti savo turimas sistemas. Pasak „Digitimes“, tai puikiai išnaudoja „Asus“, kuri pagrindinių plokščių rinkoje ima dominuoti. Remiantis paskutine informacija, šiam gamintojui priklausanti rinkos dalis pasiekė beveik 45 %, likusiems trims gamintojams („ASRock“, „Gigabyte“ ir MSI) tenkant tik kiek daugiau nei 50 %.

„Asus“ premium sektoryje dominuoja Jungtinėse Valstijose, Europoje ir Japonijoje, taip pat pozicijos itin tvirtos tokiuose Azijos – Ramiojo vandenyno regionuose, kaip Indonezija, Filipinai, Vietnamas, Tailandas, Malaizija ir Singapūras. Šiuose regionuose kompanijai tenka 70 % X299 platformos rinkos ir ~60 % visų pagrindinių plokščių, turinčių Z270 mikroschemų rinkinį, pardavimų.

Lyderis ir toliau prognozuoja didėsiančius pardavimus ne tik paskutiniame metų ketvirtyje, bet ir 2018 metais, tikintis toliau padidinti atotrūkį nuo „Gigabyte“ ir MSI. Tokie skaičiavimai dalinai susiję su „Coffee Lake“ platformos ir jai skirtų Z370 pagrindinių plokščių išleidimu, kurio starte „Asus“ yra suplanavusi aštuonis ROG bei ROG STRIX serijoms priklausančius modelius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.