„Asus RoG Swift PG27UQ“ – pirmasis monitorius su 4K rezoliucija ir 144 Hz dažniu (papildyta)

„Asus“ papildo RoG monitorių seriją įspūdingų specifikacijų „Swift PG27UQ“ modeliu, kurio vizite kortele, dėka integruotų dviejų DisplayPort 1.4 išvesčių, iškart tampa 4K UHD rezoliucija su 144 Hz dažnio skleistine, šiam duetui turint užtikrinti ultra detalius vaizdus bei super glotnų kadrų per sekundę atvaizdavimą.

Pavadinimas išduoda, jog tai 27″ ekraną turintis monitorius, kuriame „Asus“ integravo ne TN, bet IPS tipo matricą. Be pagaliau peržengtos 4K@60 Hz ribos, „Swift PG27UQ“ gali pasigirti G-Sync HDR technologija, kuri greičiausiai yra „sulipdyta“ iš atskirų G-Sync ir HDR technologijų. Pirmoji atsakinga už sinchronizuotą monitoriaus darbą su „GeForce“ vaizdo spartintuvo pasiūlytu kadrų skaičiumi, kuomet HDR siūlo keletą kartų intensyvesnį apšvietimą, lyginant su standartiniais monitoriais. Maksimalus „Swift PG27UQ“ apšvietimas sieks 1000 cd/m², maža to, palaikoma DCI-P3 spalvų gama, kuri siūlo 25 procentais didesnį spalvinį atvaizdavimą už sRGB, taip sukuriant dar realistiškesnių spalvų pojūtį. Gamintojas pažymi ir apie gilesnį kontrastą, tačiau konkrečių skaičių nepateikia.

„Asus“ kol kas neatskleidžia nei monitoriaus pasirodymo prekyboje datos, nei orientacinės kainos, tačiau galima įsivaizduoti, kad PG27UQ kainuos ir ranką, ir koją.

Papildyta

Paaiškėjo, kad PG27UQ pirkėjai galės įsigyti už apytikslią 1200 USD sumą šių metų antrajame ketvirtyje.

15 Komentarai

  1. GK parašė:

    sita buciau paemes,bet deal’o killer’is cia yra 27″,visiskas overkill’as su tokia rezoliucija.butu buves 32″ bent jau,tai buciau atveres pinigine.

    • ZeroFM parašė:

      Man jau 29″ yra per akis ir tai jau reikia galva čiut pasukiot .
      Atsiras ir 32 variantas bet pasiruošk 1500eu

    • IFeelYou parašė:

      Pritariu GK, 27″ ant tokios rezoliucijos yra absoliuti nesąmonė. 27″ optimalu yra 1440p, ir tai žmonėms su prastesniu regėjimu jau reikia scalinti, o ant 4K tai iš vis turbūt 200% scalinimas eis. Čia nebent pas tave autorun su windowsais iškart žaidimas ant 4K pasileidžia.
      Turiu 32″ su 1440p, be jokio scalinimo optimalu, nors manau ir 4K su nedideliu scalinimu sueitų.
      Kaina šitokių funkcijų 32″ monitoriaus bus ne 1500eu, o min. 2000+, jeigu ne 2500. 32″ 4K monitorius su 60Hz kainuoja ~900-1200 eurų, kai tuo tarpu 27″ gali nusipirkt už 400 eur. Juolab kad be 144Hz čia dar eina kosmiškai geras apšvietimas ir DCI-P3 spalvų gama.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Klausimas dar kur tas scale’as tikrai normaliai veikia. Cia turiu omenyje ne tik pacios OS high-dpi palaikyma, bet ir bendra ekosistemos „high-dpi user-expierence’a“. Pas mane yra 24″ 4K. Kiek teko isbandyti, tai turbut kokybiskiausiai visdelto scale’inasi MacOS’as. Windows 10 (kai bandziau buvo dar nesenai isejes) geriausiu atveju patenkinamai. Linux’e priklauso nuo aplinkos, GNOME3 vidutiniskai, KDE4 gaidys, KDE5 vidutiniskai/prastokai, Unity vidutiniskai/prastokai, visa kita – gaidys. Problema ta, kad ne visas softas sukodintas laikantis „kanoniniu metodu“, ir nepaisant to, kad pati OS supportina high-dpi, isijungia kokia programa ir rukai obuoli su fixed-size GUI komponentais. Kitavertus, ten kur viskas veikia gerai, zinoma – labai grazu, pojutis lyg ziuretum i mobiliako ekrana. Priklausomai nuo to, ka veikiu su PC, kartais tiesiog persijungiu i 1920×1080 arba 2560×1440, kad isvengciau tam tikru nepatogumu.
        Isvada mazdaug tokia – beveik gailiuosi, kad pirkau 😀 Geriau butu buve imti FHD ir kainos skirtuma nuo 4K investuoti i PC (kalbu subjektycviai apie savo atveji).

        • IFeelYou parašė:

          Tikrai taip, MacOS’o scalinimas nerealus, praktiškai nesijaučia visiškai niekur kad tu naudoji rezoliuciją, kuri yra kiek didesnė nei reikėtų ekranui 🙂 O su Windows 10 bent jau man asmeniškai tai yra absoliuti tragedija, senos programos apskritai nescalina, kai kurios pusę suscalina, kitos pusės ne, kas atrodo labai klaikiai ir tik maža dalis programų scalina idealiai.
          Nežinau bet man darbas su 150%+ scalinimu yra tiesiog tragedija.

  2. GK parašė:

    siaip buvau uzmates zaidimams Acer xb321hk,bet kad jis ir taip kainuoja beveik 11k norvegisku pinigu,o pamates toki jau ir to nesinori,plius megstant pazaist ir turint PS4 tai ir HDR labai pravartus daiktas,siaip tam tikri suinteresuoti asmenys sneka kad HDR duoda nemaza grozi ir net labiau nei 4k,o cia ir 4k ir hdr ir mano atveju gsync 🙂 tai jei 1200 kainuos zaliu,norvegijoje bus apie 12-14k pinigu,tai nekazka brangiau uz Aceri.

  3. Mekis parašė:

    Nu jo, belieka tokio daikto sulaukti 32″, bet ir arkliu cia reikia… tokiu dar negamina. Kad 4k vilktu ant 144 fps.

    • Edd Win parašė:

      Turiu Benq BL3200PT (4K) praktiskai viskas tas pats tik HDR nera, ka galiu pasakyti: 32 istrizaine yra pats viduriukas 4K rezoliucijai! Nieko nereikia scalinti, viskas butu idealu except for games, tikrai noretusi daugiau Hz, bet zinojau ka perku, ir tikslas nebuvo geimams o darbui su grafika. Tik vat ka norejau pabrezti tai kad 4K ant 32 istrizaines yra PASAKA 🙂

      • AqTrap parašė:

        Kam daugiau Hz jeigu vaizdo plokštė tiek netempia FPSų.
        Tikiuosi ateityje sulauksime ir 4K 144Hz FreeSync su HDR ir DCI-P3 spalvų gama, nes Vega 10 turės 2 GPU, viena pagal viska turėtu konkuruot su GTX 1080 Ti, o kita bus Dual Graphics kaip Radeon Pro Duo kuri turėtu rinkti 90-110 Fpsų naujausiuose AAA žaidimuose.
        Net neįsivaizduoju kaip tai turi gerai atrodyti.

        • IFeelYou parašė:

          Tegul tavo žodžiai Dievui į ausį 🙂

          • AqTrap parašė:

            Na Doom ~65 FPS, bet ten 8GB VRAM tai sunku susigaudyt ar dydžoji ar mažoji. Pagal VRAM nu gal mažoji, bet pagal „kitka“ tai, kad ne.
            Turėtu būt Vega 10, Vega 11, viena su GTX 1070 konkuruot kita su GTX 1080 Ti, na tai žinom visi, bet ir Dual GPU kaip (Radeon Pro Duo), išvis maišaus, nes skaidrėse Vega 10 kuri konkuruos pagal VRAM su GTX 1080 Ti, o antra neturinti konkurentu, bet realiuose testuose rodyta VEGA veikia silpniau nei GTX 1080 ir turi 8GB VRAM tai gal man paaiškinsit kas čia dedasi?

  4. GK parašė:

    pfff,2000euru uz 27″ monitoriu :/ gal jie girti…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.