„Asus“ anonsuoja „Z170I PRO GAMING“

Dabar tapo madinga savo pagrindinių plokščių portfelyje turėti itin mažyčių gaminių, šioms tendencijoms pasiduoda ir „Asus“ pristatydami „Z170I PRO GAMING“ motininę plokštę, atitinkančią mini-ITX standartus.

„Z170I PRO GAMING“ bus mėgstama tų, kurie nori itin kompaktiškos sistemos, bet tuo pačiu trokšta gauti didžiausią įmanomą spartą ir funkcionalumą. Pagrindinė plokštė turės „Intel Z170“ mikroschemų rinkinį ir palaikys šeštos kartos „Skylake-S“ procesorius, turinčius LGA1151 jungtį, bei galės spartinti atrakintą daugiklį turinčius modelius. Spartinimo tikrai nepristabdys motininės plokštės aštuonių fazių maitinimo grandinė. Esant mažyčiui produkto dydžiui „Asus“ vis tiek sugebėjo pasiūlyti visas reikalingiausias jungtis. Gausime vieną PCI Express 3.0 x16 jungtį, galinčią talpinti sparčiausias vaizdo plokštes, naudosiantys integruotą grafikos posistemę monitorių galės jungti prie DisplayPort 1.2 arba HDMI 1.4b išvesčių. Ant PCB plokštės rasime du DDR4 atminčiai pritaikytus lizdus, į kuriuos galėsime talpinti iki 32 GB atminties. Pasirūpinta ir SATA Express, M.2, ir keturiomis SATA III jungtimis duomenų kaupikliams.  Verta paminėti, kad prijungus SATA Express duomenų kaupiklį bus užimtos dvi SATA III sąsajos. Pirkėjai taip pat gaus dvi USB 3.1, keturias USB 3.0 ir dvi USB 2.0 jungtis pagrindinės plokštės gale. „Z170I PRO GAMING“ turi ne tik įprastą Gigabit LAN, bet ir 802.11ac bevielio tinklo modulį bei Bluetooth 4.1 modulį. Gero garso ištroškę irgi neturėtų nusivilti, nes ausis pasieks aštuonių kanalų SupremeFX sugeneruotas garsas.

„Asus Z170I PRO GAMING“ jau artimiausiu metu atkeliaus į parduotuves ir kainuos apie 155 €.

5 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Niekaip nesuprantu tokiu ploksciu savininku. Tipo nori turet zveri, bet labai maza? Su dviem ramu slotais? Ir kokia vaizduske smeigsi i "pro gaming" plokste? Tikrai ne pacia trumpiausia. Ir tik viena?

  2. Katonas parašė:

    Tikriausiai dabar tokia mada 🙂

  3. TavoMama parašė:

    Kažkada kompiuteriai buvo namo, po to kambario, po to šaldytuvo, (…) dydžio. Ne mada čia, o natūrali progresija. Koks procentas žmonių naudoja kažką daugiau nei vieną GPU? Tinklas integruotas, garsas integruotas, o tie kas nori kažko rimtesnio vistiek naudoja išorinius DAC ir stiprintuvus. Kas naudoja daugiau nei 2 lazdas RAMų? Geimeriam šiuo metu 16GB yra sočiai, o dabar su DDR4 atėjimu jau gali be problemų įsigyti 2x32GB rinkinukus. Hynix jau senokai gamina 64GB modulius, yra pristatęs 128GB modulius. Aišku tokie sprendimai nėra racionalūs kainos atžvilgiu, bet jei pinigai ne pirmoj vietoj…

    Tiesa pats ITX standartas turi savų problemų. Man daug protingiau namų vartotojams, ypač kai aušinama oru, atrodo mini-DTX, bet dėja jis kažkaip neprigijo ir greičiausiai mes jo dar ilgai nematysim.

  4. JisVisadaSalia parašė:

    Pats turiu HTPC mItx ir stacionarų. Tikrai mItx užima labai mažai vietos ir tinka ypač tiem, kas nespartina savo CPU/GPU. Korpusus kuria dabar tokius, kad mažiukas dažnai turi net geresnį aušinimą/ventiliavimą nei didesnis. Kiek domėjausi, yra daug žmonių, kurie tiesiog neturi arba nenori, kad PC užimtų daug vietos. O man kaip klausančiams muzikos per savo stiprintuvą ir kolonėls, tai trūksta tik vieno sloto Asus Xonar naudojimui.
    Wifi plokštėse yra puikus sprendimas ir ypač pasižyminits prie tų pačių HTPC, kai gali numestį jį po televizoriumi ir ten palikti nejudinant bei nenaudojant kabelio.

  5. Katonas parašė:

    Man asmeniškai dar labai imponuoja NUC, na su jais žinoma žaidimai tik tiek kiek integruota Intelio grafika leidžia, bet šiaip tai super dalykas. Vietos užima minimaliai tik kažkiek reikia permokėti už kompaktiškumą.

    O tokios pagrindinės plokštės tikrai ras savo pirkėjus, ne veltui visi puolė jas gaminti. Kas svarbiausia, baziniams poreikiams paduoti visi lizdai ir svarbiausia WIFI.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.