Asus ir Gigabyte galvoja apie pigesnes USB 3.0 pagrindines

Pasirodo, kad naujasis USB sąsajos standartas po truputėlį įsibėgėja. IT industrijos stebėtojas DigiTimes rašo, kad Asus ir Gigabyte svarsto galimybę į savo vidutinės ir žemos klasės pagrindines plokštes integruoti USB 3.0 sąsajos valdiklius.

Šiuo metu pigiausios pagrindinės plokštės, kurios turi USB 3.0 ir 6Gbps SATA jungtis nekainuoja nežmoniškai daug. Štai Gigabyte GA-770TA-UD3 už Atlanto tekainuoja apie 100 JAV dolerių, o suteikia galimybe pasinaudoti naujausiomis technologijomis. Visgi, pagrindinių plokščių gamintojai galvoja apie dar mažesnes kainas, kurios neviršytų 80 JAV dolerių ribos, o už tokią kainą šiuo metu jūs turėsite būti patenkinti senąją USB 2.0 jungtimi.

Tikėtina, kad viskas ateis pamažu. DigiTimes rašo, kad, pasak „industrijos šaltinių“, pagrindinių plokščių gamintojai vien šiais metais tikisi parduoti net 20 milijonų pagrindinių plokščių, kurios palaikys USB 3.0 sąsają. Iš tiesų visos viltys yra siejamos su artėjančiu giganto Intel USB 3.0 kontroleriu, kuris pasirodys kažkada šiais metais.

Pastarasis lustas turėtų konkuruoti su NEC, VIA ir ASMedia gaminiais, tad gamintojai gali tikėtis kainų kritimo. Matyt, to ir laukia Asus bei Gigabyte, tad nenustebkime, jei artimiausiu metu bemaž visos naujos pagrindinės plokštės palaikys USB 3.0 sąsają. Tai verta dėmesio naujovė, nes yra visiškai suderinta su ankstesnėmis šio formato kartomis.

9 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Man keista, kad dar montuoja USB 2 į naujas plokštes.

  2. BigMan parašė:

    Kaip gali ju nemontuot? gi paziurek kiek irenginiu turi zmones su usb2. Negi ims mes lauk, ir pirks naujus su usb 3.0?! neprotingas butu ejimas..

  3. SB parašė:

    BigMan>Naujiena skaitei? Nieko mest lauk ir keist nereikes, nusisneki.

  4. BigMan parašė:

    Sb> nesupratai, ka norejau pasakyt. Pakomentavau Crembo irasa.

  5. Samas parašė:

    BigMan, usb 3 pilnai palaiko usb 2, tą tau SB norėjo pasakyt.

  6. BigMan parašė:

    Sorry, mano zioplumas.. Susinervines esu, tai neatkreipiau demesio..

  7. MariusK parašė:

    USB2.0 nemirsta todel kad dar nera Intel lusto kuris palaikytu USB3.0. Vat. Gamintojai laukia jo ir kai jis bus prasides USB3.0 bumas.

  8. Spacewalker parašė:

    Crembo>> kolkas nera chipset su usb3 palaikymu. Ir tik papildomas chipas suteikia tom motininem ta usb3. Manyciau bent iki rudens tokiu chipset neisvysim.

  9. Beady parašė:

    usb2 palaiko usb1, usb3 palaikys usb2 viskas cia normaliai nei ko mesti nereiks nei ka keisti, su laiku usb3 isstums usb2 kaip usb2 isstume usb1 esme kad neprisimastytu nesamoningu kainu ar kokiu niuancu, o jau toliau nesvarbu 😛

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.