„Asus STRIX“ šeimos vaizdo plokštės turės pasyvų režimą

Vienas motininių ir vaizdo plokščių pardavimų lyderių, „Asus“, šalia naujo pardavimų ženklo „STRIX“ iškart glaudžia du vaizdo spartintuvus: GTX 780 STRIX ir R9 280 Strix OC Edition. Abiem modeliams parinkta „DirectCu II“ pagrindu sukurta aušinimo sistema, tačiau skirtingai nei kiti šį aušinimą turintys „Asus“ modeliai, pastarieji, esant tam tikroms sąlygoms, galės pasigirti visiška tyla.

GK110 branduolį turinti GTX 780 STRIX talpina standartinį skaičių (2304) CUDA branduolių, 192 TMUs, 32 ROPs ir masyvų 6 GB GDDR5 buferį. Pirkėjai galės rinktis tarp standartinius arba kiek padidintus dažnius turinčių GTX 780 STRIX variantų, tačiau kol kas „Asus“ konkrečių taktinių dažnių atskleisti nesiryžo.

„Asus R9 280 Strix OC Edition“ turi „Tahiti Pro“ branduolį, kuriame dirba 1792 šešėliniai vienetai 980 MHz dažniu. Čia sumontuota 5200 MHz dažniu veikianti 3 GB talpos GDDR5 atmintis, kuri su branduoliu jungiama per 384 bitų pločio magistralę. Nors niekas nesiginčys, kad STRIX aušinimo sistema nužengusi nuo „DirectCU II“, tačiau abu naujokai pasižymės visiškai pasyviu režimu. Skelbiama, kad R9 280 Strix OC Edition ventiliatoriai aktyvuojami tik branduolio temperatūrai viršyjus 65 laipsnius pagal Celsijų. „No fan RPM“ savybę turės ir GTX 780 STRIX, tačiau temperatūrinis aktyvavimo taškas kol kas nėra žinomas.

6 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Seniai laikas buvo 🙂

  2. Katonas parašė:

    Pasidaręs panašią sistemą su 7870 tik aišku rankiniu būdu ir ventiliatorių įsijungimo temperatūra ties 40 laipsnių, naršant net dabar prie karščiu ventiliatoriai miega.

  3. Jordan parašė:

    Zema temperatura pasidares, nesukciau as galvos kol 55 neperkopia 🙂

  4. PhaNtoM parašė:

    O kam ta aukšta stacionari temperatūra kaitinanti dėžę ir kitus komponentus? Pakyla kiek daugiau ir tegul nupučia tą šilumą, viskam tik geriau, o jei lėtai ventiliatoriai gali suktis, tai to net nesigirdės…

  5. Jordan parašė:

    Irgi yra tiesos 🙂 beje 55 laipsniai nera komponentu kaitinimas 🙂 jei visa sistema taip eitu auto suderinti butu tikrai smagu turet begarsi pc jei zaidi koki lengva ziadimuka ar ziuri filma. Pas mane ir taip neperlipa 30db, taciau vistiek girdi, kad pc ijungtas 😀

  6. Katonas parašė:

    Pas mane kaip ir yra galimybe visai begarsi pc padaryt, bet kazkodel asrock biosas nepasiduoda, nors ir dabar nera blogai, pora ventiliatoriu besisukanciu 700rpm tai nesigirdi ju visai, o jei jau zaidimas pasijungia tai kazkiek to garso atsiranda, bet tikrai minimaliai. Kas del vaizdo plokstes, tai po to kai jau isijungia ventiliatoriai tai jie nustatyti tokiu greiciu, kad nesigirdetu. Be to is mano patirties galiu pasakyti, kad pats didziausias triuksmadarys sistemoje yra hdd, perejus prie ssd viskas daug geriau net su box inteliniu ausintuvu sistemoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.