Ateinantį mėnesį „Sony“ pašalins šimtus nusipirktų filmų iš naudotojų bibliotekų

Remiantis Vokietijos ir Austrijos „PlayStation“ svetainės versijose paskelbtais pranešimais, „Sony“ iš savo serverių pašalina šimtus kūrinių, todėl net tie, kurie įsigijo filmus ir laidas, nebeturės prieigos prie jų. Rugpjūčio 31 d. Austrijos klientai neteks 137 kūrinių, o Vokietija – net 317, įskaitant „Apocalypse Now“, „John Wick“, „Robocop“ ir visą „Saw“ seriją.

„Sony“ teigia, kad turi pašalinti turinį dėl besikeičiančių licencijavimo sutarčių su turinio teikėjais. Tiksliau tariant, viskas, ką platina „Studio Canal“, bus nebeprieinama. Labiau tikėtina, kad „Sony“ tiesiog nusprendė nebemokėti licencijavimo mokesčių, nes palaipsniui atsisakys filmų transliavimo. Šis apibendrinimas kyla iš to, kad bendrovė nutraukė turinio pardavimą praėjusių metų kovo mėn.

Srautinio turinio teikėjai dažnai laikui bėgant pašalina turinį dėl įvairių priežasčių, pradedant licencijavimo problemomis ir baigiant vietos atlaisvinimu naujesnėms laidoms. Šių paslaugų prenumeratoriai su tuo susitaikė. Tačiau šiuo atveju naudotojai įsigijo skaitmeninį turinį suprasdami, kad galės jį žiūrėti kada panorėję.

„Sony“ nemini, ar grąžins pinigus už iš naudotojų bibliotekų paimtus elementus. Jei to nepadarys, tikėtina, kad kils didelis atgarsis. Kai kam įsigyto turinio pašalinimas gali atrodyti kaip apgaulė – praktiškai taip ir yra, tačiau paslaugų teikimo sutartys greičiausiai atleidžia „Sony“ nuo teisinių veiksmų. Būtų neįprasta, jei vieno žymiausių pramogų pramonės žaidėjų teisininkai nepastebėtų tokios nenumatytos situacijos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.