ATI Radeon HD 5870 – tiesiog graibstomi

Pasirodžius pirmajai vaizdo plokštei rinkoje, kuri yra suderinta su DirectX 11 API, taip pat yra sparčiausia vaizdo plokštė naudojanti vieną lustą, entuziastai ir ne tik suskubo jas įsigyti. Kaip praneša šaltiniai artimi AMD, Radeon HD 5870 vaizdo plokštės parduodamos labai gerai.

Mažmenininkai taip pat praneša, kad kai tik jie užsimena apie turimas vaizdo plokštes, jos tiesiog išgraibstomos. Taip norima pasakyti, kad užsilikusių grafinių posistemių tiesiog nėra. Tiesa, šią savaitę AMD prižadėjo mažmenininkams pristatyti daugiau vienetų, tačiau tie patys mažmenininkai ir internetinės parduotuvės turi tiek užsakymų, kad kažin, ar ir šią savaitę juos visus patenkins.

Pirmąją spalio savaitę dar daugiau vienetų turėtų būti pristatyti Jungtinėms Amerikos Valstijoms ir Europai, bet su tokia stipria paklausa, abejojama, kad vaizdo posistemiai ilgai užsiliks lentynose. Žinoma, užsisakyti produktą galima jau dabar, tačiau jį įsigyti nebent už nevisiškai patrauklią kainą. Bet kokiu atveju, AMD/ATI turėtų būti patenkinti dėl to, jog paklausa yra didžiulė.

22 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Kazko AMD/ATI slubuoja…

    Arba prastesne VGA karta – nera paklausos
    Arba neblogai nusisekusi, bet nera pasiulos

  2. hydrogenet parašė:

    Kodel slubuoja? Apie nvidia irgi galima ta pati pasakyti kai isleido 8800gt.

  3. Maariux parašė:

    O kodel neslubuoja? Faktai kaip ant delno. As apie Nvidia nieko nesakiau lyg ir.
    O AMD linkiu nors kiek atsigriebti uz pravala \"haiend\" CPU rinkoje.

  4. Deft parašė:

    Ir koks ten pravalas? apšviesk? 🙂

  5. Maariux parašė:

    Nera atkircio i7 ir ko gero nebus isejus 6 core varinatui. Ir taip tesis visus 2010m
    Bet mes cia ne apie tai.

  6. Deft parašė:

    Tai čia ir taip aišku kad viena karta atsilieka, bet realiai sparta ir nėra tokia maža, jie gana patrauklūs pagal kaina. Tik nelabai supratau tavo pasakymo jog ATI slubuoja, kuom? Kad pasiula pradžioje maža? 🙂

  7. Maariux parašė:

    Butent tai ir turejau uomenyje – slubuoja maksimalus pelno pasisavinimas.

  8. developeris parašė:

    man atrodo cia viskas per norejima kuo greiciau isleist produkta i rinka 🙂

  9. crooked parašė:

    na jai taip graibsto kaip sneka tai cia yra didelis pliusas ATI, visgi tie kurie jau nusipirko/nusipirks, tai automatiskai nVidia produkcijos nepirks, nors nelaukt konkurentu atsako siek tiek kvaila… =]

  10. suck4it parašė:

    Jei nusiseks, tai ebay\’us bus uzkistas tom 5870 ir pirks visi nvidia.. ;D

  11. lorenis parašė:

    Normalu jei trūksta, nepamenu tokio atvejo, kad praėjus 1 savaitei po produkto pristatymo jo pilnai pakaktu rinkai. Po mėnesio maždaug bus pilnai tiekėjams pagaminta, tuo tarpu jei NV pavyks pristatyt savo nauja flagmana bus irgi stygius toks pat.

  12. linaaslt parašė:

    Sis ATI zingsnis buvo tikrai puikus, kol nepasirodys NV naujos vaizdo kortos tol ATI darysis grazaus pinigelio (tegul nes jiems reikia ju 🙂 )… Tiketina kad NV tures spartos pranasuma, tuomet sios plokstes atpigs, ir taps prieinamos daugumai vartotoju, siuo metu nevientik entuziastai perkasi jas sau.
    Tverentis nauja kompa jau praktiska nera prasmes detis GF295 ar 285, si plokste vieno branduolio ir puikiai atsilaiko pries pastarasias. tai kad jos naudoja mazai energijos jas padaro dar patrauklesnias pirkejui 🙂
    1 branduolys ir tiek galios, plius kitos technologijos – nenuostabu kad jas graibsto 🙂

  13. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Na kolkas man 370$ yra perdaug. Manau sulauksiu svenciu sezono, nors nemanau jog atpigs iki 299$. Na bet vistiek teks pirkti.

  14. suck4it parašė:

    Kris tos kainos ant ziemos, kaip turi but manau.. O kai isleis NV savo plokste manau isviso kapeikas bekainuos.. (gal reiks ta proga ir pasiimt)..

  15. Lukuks parašė:

    na kad kapeikas kainuotu, tai turbut reiktu gt300 stulbinamai gerai pasirodyti, kuom as labai abejoju

  16. suck4it parašė:

    Ne tai zinai ne tiesioginia prasme kapeikas.. 😀 Bet lyginant su dabartinem kainom tai kris, kaip turi but..

  17. Pofke parašė:

    suck4it (gal reiks ta proga ir pasiimt)..

    Kelias temas is eiles apvarinejai Radeon\’a, o dabar mastai kazka nusipirkti?!

  18. suck4it parašė:

    Taip sakiau, kad jis man nepatinka, bet kaip zinia krizes metas pinigu nelabai yra, o naujus zaidimus zaist norisi.. ;D Beto gi daugiausiai kalba buvo ejus apie radeonu draiverius dabar zmones kalba, kad pasitaise..^^ Ypac, kai pagalvoji jog gt300 kainuos turbut dvigubai brangiau.. ;D

  19. Deft parašė:

    Draiveriuose jau senai problemų iš esmės nebuvo, o jei ir sako kad yra tai čia ne bėdos, o žaidimų kūrėjų klaida, kai optimizuodamos vienai stovyklai, peržengia riba ir su kitom, vga nebeimanoma žaist, visi galvojo, kad tai draivų bėda, bet aiškiai buvo pasakyta, jog tai EA klaidos Shift žaidime, ir visi laukia patch tačiau pirmasis patch nieko panašaus nepataisė.

  20. developeris parašė:

    man kaip tik su NV driveriais shifte beda 🙂 laptope net neveikia po driveriu atnaujinimo , o su senais meto errorus , su radeonu viskas ore… 🙂

  21. Fikusas parašė:

    Maniau, kad man vienam bėda su Shiftu. Pastoviai BSOD dėl Nvidios draivų naujausių. Kol kas negaliu pažasiti 🙂

  22. complexxL9 parašė:

    o kokios sitos plokstes kainos LT? nes GNT dar nematau situ zaisliuku

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.