„Big Navi“ vaizdo plokštės gali nebūti tokios galingos kaip tikėtasi

Vėl gandai, bet dabar daugiau nieko geriau apie „Big Navi“ lustą neturime. „Coreteks“ praneša, kad AMD pradėjo dalintis informacija apie „Big Navi“ su savo partneriais Azijoje, o iš ten informacija iš karto ėmė ir nutekėjo. Teigiama, kad „Big Navi“ vaizdo plokštės nėra tokios galingos, kaip tikėtasi ir siūlo tik 15 % daugiau spartos nei RTX 2080 Ti ir tai tik tam optimaliuose žaidimuose. Dėl to AMD planuoja pasiūlyti labai patrauklią „Big Navi“ kainą, kad siūlytų didesnę vertę už RTX 3080. Tad, bent teoriškai, greičiausia NVIDIA RTX 3000 serijos vaizdo plokštė konkurento neturės.

Taip pat pranešama, kad AMD „Big Navi“ atskleis rugsėjo pradžioje, o realus išleidimas įvyks spalio 7 dieną. Bus įdomu sužinoti, ar bent dalis šios informacijos pasitvirtins. AMD yra žadėjusi, kad RDNA 2 architektūra siūlys net 50 % didesnį energetinį efektyvumą už RDNA vaizdo plokštes. Iš RDNA 2 taip pat tikimasi kur kas didesnio dažnio. „Sony“ kiek seniau paviešino, kad jų RDNA 2 grafikos procesorius „PlayStation 5“ konsolėje gali pasiekti 2,23 GHz dažnį.

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Pažiūrėsim, kurie gandai paeis, +50 % nuo RTX 2080Ti ar 15 %. Kažkaip spėju, kad į tarpą pataikys.

    • kernelis parašė:

      Svarbiausia, kad butu gera kaina. Man asmeniskai 0 fucks kas turi ta performance crown’a. Siaip dar geriau, jeigu RDNA2 bus letesni uz Ampere, nes jeigu butu lygiaverciai, tai ir kainos butu daug maz panasios t.y. dideles 🙂

  2. Povilas parašė:

    Butu smagu jei AMD pasiulytu alternatyva maniskei 1080ti i pensija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.