„Boston Dynamics“ pristatė įspūdingą visiškai elektrinį robotą „Atlas“

Nors originaliame robote judėjimui buvo naudojama hidraulinė sistema, naujausias „Boston Dynamics“ kūrinys yra visiškai elektrinis. Bendrovė teigia, kad „Atlas“ dabar yra stipresnis ir judresnis nei ankstesnės versijos, be to, jo judesių amplitudė gerokai didesnė. Patobulinus vikrumą, „Boston Dynamics“ taip pat gali eksperimentuoti su naujomis griebtuvų variacijomis, kad būtų dar universalesnis šioje srityje.

Nors „Atlas“ primena žmogaus pavidalą, tuo panašumai ir baigiasi. Kaip matote reklaminiame filmuke, roboto nevaržo žmogaus judesių amplitudė, todėl jis gali judėti efektyviau. Tikėtina, kad naujoji platforma taip pat bus tvirtesnė, ypač be pažeidžiamų hidraulinių linijų trūkimo.

Bendrovė paskelbė, kad ateinančiais metais bendradarbiaus su nedidele grupe novatorių, kurie vykdys „Atlas“ projektą, pradedant pagrindiniu savininku „Hyundai“.Pietų Korėjos automobilių gamintoja 2020 m. pabaigoje už maždaug 880 mln. dolerių įsigijo 80 proc. bendrovės „Boston Dynamics“ akcijų.

 

1 Komentaras

  1. Diaxminde parašė:

    Sunku spręsti iš tokio trumpumo vaizdo įrašo.
    Ir be to, geriausia pamatyti savo akimis, kai viskas šiais laikais internete gali būti sufabrikuota, pakeista, pagražinta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.