Brangiausias „Zen“ kainuos 499 USD ir lenks „Core i7-5960X“?

Žinoma, kad AMD ir jos partneriui „GlobalFoundries“ pagaliau pavyko apčiuopiamai padidinti „Zen“ pavyzdžių taktinius dažnius: nuo 2.8/3.2GHz iki 3.2/3.5 GHz, taip leidžiant galingiausiam SR7 modeliui pralenkti Haswell-E archotektūros „Core i7-5960X“. Apie tai informuoja paskutinysis nutekintas dokumentas, kuriame nurodoma, kad AMD sausio mėnesiui turėtų pasiūlyti du SR7 šeimos modelius, iš kurių vienas „Cinebench R15“ teste gebės surinkti >1300 taškų, parklupdant i7-5960X (1321), kuris turi aštuonis fizinius branduolius ir kainuoja beveik triženklę sumą. AMD savo ruožtu ketina panašią spartą pasiūlyti už 499 USD, taip pat iš kišenės išsitraukiant dar vieną SR7 modelį. Tai taip pat bus 95 W variantas, nors sumažinti dažniai pavers jį kiek silpnesniu. Pastarojo numatoma kaina – 349 USD. Jis galimai varžytųsi su Broadwell-E architektūros i7-6850K, kainuojančiu vos ne dvigubai brangiau.

Tas pats iš Kinijos atkeliavęs dokumentas atskleidžia, kad kol kas numatomas vienintelis SR5 šeimos procesorius turės šešis fizinius branduolius, palaikys 12 gijų, ir kainuos 249 USD. Kartu su juo kovo mėnesį turintis pasirodyti 65 W SR3 šeimos narys bus pasiūlytas už 149 USD ir galimai siūlys spartą, panašią i7-6700 procesoriui, nors kainuos kaip i3 šeimos procesorius.

amdzenpricing

 

24 Komentarai

  1. DjDedis parašė:

    Man čia viskas per gerai skamba kad būtų tiesa.

  2. IFeelYou parašė:

    Tegul bent i3 parklupdo jie kur nors, tada ir pašnekėsim 🙂

  3. Crembo parašė:

    Prašau, AMD, atėjo laikas kažką gero išleist nuo 2007 metų 🙁

  4. Maariux parašė:

    Gaila, kad nauja technologija vystoma kone dešimtmetį. Esant pravalui, ilgokai trunka laukti šviežienos.

  5. Daimonass parašė:

    Žmonės susilaikykit nuo kvailu komentaru.. Aš asmeniškai netikiu, kad AMD sukurs kažka revoliucingo, kas pakeis cpu rinka.. Jai konkuruos sparta in game su i7 AMD labai pasiseks.. Kaip ten bebutu nuo didelių kalbu reikia susilaikyti, kol nėra nepriklausomu išsamiu testu, nes kitaip liksite nusivyle ir kvailio vietoje.

    • IFeelYou parašė:

      Na dauguma žmonių netiki, bet va yra kurie tiki kad AMD stebuklingai sukurs procesorių už 499 dol. kuris aplenks Intelio 1200 eurų kainuojantį CPU. Nežinau kokiu naiviu reikia būt kad tikėt tokiais dalykais. Net jeigu ir bus jis panašios spartos, jo kaina tada bus ne 499, o 900-1000 eur.

      • ZeroFM parašė:

        Kaip jau galima sakyt ,,senas diedas“ turėtai žinot kodėl intel laiko tokias kainas . Imam pavyzdį : Saudo Arabijos karalius ne ta koja išlipo iš lovos ir susiraukęs kaip šikna sugalvojo pakelt naftos kainas , tai ėmė ir pakilė ko pasekoje visam pasaulį brangs naftos produktai (rusijoi gal nelabai ) ir niekas nieko padaryt negali .
        Tas pats su intel , jis kaip koks pižonas užsidėjo tokią kainą ir jam nusišikt kad cpu smarkiai overpriced . Nėra konkurencijos tai va ir turim tokias debiliškas kainas .Aš optimistas ir tokiu ir 500$ zen įkas 5960x bent jau ant stock dažnių o jei iš zen gavno gausis tai i7 keitimas į naujesnį i7 kas 4-5m ir rami galva .

        • kernel_panikuoja parašė:

          Turint omenyje, kad 7700K EU kaina ~430eur berods jau kazkur pasirode, tai nelabai intel’is baiminasi tu Zen’u 😀

        • IFeelYou parašė:

          Daiktas yra vertas tiek – kiek už jį moka. Čia elementarūs rinkos dėsniai. Intel deda tokias kainas – už kurias vartotojai perka. Apple deda tokias kainas – už kurias vartotojai perka. Procesorius nėra būtinasis dalykas kaip maistas ar drabužiai. Jeigu žmonės pirkinėja CPU kas metus – reiškia kainos yra geros. Juolab kad CPU kainos su naujų išleidimu pakyla labai nedaug lyginant to meto pragyvenimo lygį.
          Jeigu AMD Zen būtų toks jau stebuklas, Intelis savo kainas numestų 50%, bet iš jo pusės reakcijos yra nulis, todėl kad jie tą AMD Zen senai turi savo rankose ir mato kad tai tikrai nėra jokia evoliucija.
          Ir jeigu Zen būtų 5960X lygio, tai kokia logika jį būtų pardavinėt už 499 dol, jeigu gali pardavinėt už 999 dol. ir jis vis tiek bus pigesnis negu 5960X.

          • ZeroFM parašė:

            Intel deda tokias kainas už kurias vartotojas visdar perka ir yra priverstas pirkti nes jei nori gaming pc 5m į priekį yra du variantai nr1 6600k (aišku tokiam laikotarpiu gal jau nekažką ) nr2 7700k . ir kur tu dėsies jei nėra analogiško cpu !
            Logika tame kad pagamint cpu kainuoja kapeikas lyginant uŽ kiek jis pardavinėjamas . Biznis paprastai : tu parduosi 1 cpu uz 1000eu , Jonas parduos 2 cpu už 500eu , abu turėsit vienodai .
            Žodžiu aš tikiu amd pažadais ( noriu tikėti ) nes kitu atveju laukia akmens amžius cpu rinkoje kol koks samsung sugalvos treptelti kojele kojele ir pasiimt gera gabalą cpu rinkos .

            • IFeelYou parašė:

              Aš ir noriu tikėti tais pažadais. Visi mintyse jais nori tikėti. Jeigu AMD Zen būtų geras – naudos būtų visiems vartotojams, tiesiog AMD žinoma kai didelio Hype kūrėja, o nei vieno realaus testo kol kas dar nėra.
              O dėl procesorių tai ką reiškia priverstas pirkti? Čia duona, ar pienas? Procesoriaus niekas nepriverstas pirkti. Neturi pinigų ir neperki. Niekur nesidėsi, sedėsi su 5 FPS mažiau ir viskas. Nuo to pilvo neskauda. Jeigu Intel uždėtų visiems CPU kainas 2000+ eur jų apskritai niekas nepirktų ir Intel bankrutuotų, todėl ji seka rinka ir žiūri iki kokios kainos žmonės dar gali įpirkti CPU.

  6. kernel_panikuoja parašė:

    Neaisku, ar sios kainos apskritai tikslios. Jeigu ir tikslios, tai tas palyginimas su Haswell-E yra sudo vertas, nes realiai kitais metais iseina Skylake X. Realistiskai ziurint, tai maksimumas ko galime tiketis yra tai, kad galingiausias 8 core Zen’as multithread’o scenarijuose sugebes pakonkuruoti su pigiausiais 6 core’u LGA2011/33 procesoriais. Tai cia butu jau labai gerai.

  7. Stipena parašė:

    Čia darosi panašu į Mortal Kombat arena. Nereik po šakute padalint kad viens kita „stab’int“ galėtumėt? 😀

  8. gedz parašė:

    Jei naujienoje tikrai yra tiesa, tai nebutu pirmas toks amd zingsnis. Panasus fokusai buvo panaudoti senais laikais lyg ir radeon 48xx isleidime, kai amd analogai buvo zymiai pigesni uz nvidios tos pacios spartos plokstes. Ir tada amd sukele nemenka surmuli rinkoje, ir nvidia per nakti turejo atpiginti savo produkcija, kas nelabai patiko nusipirkusiems nvidia, buvo reikalavusiu net kompensacijos 🙂 Na cia gali buti problema inteliui, kaip i tokias naujienas reaguoti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.