„Broadwell“ skirto stacionariems kompiuteriams neišvysime

Pildosi gandais apipintas scenarijus, stacionariems kompiuteriams skirto „Broadwell“ architektūra grindžiamo procesoriaus neišvysime. Vietoj to kitais metais gausime tik kiek atnaujintą „Haswell“ branduolį turinčius gaminius. Kaip skelbia „Fudzilla“, „Intel“ žada stipriai sulėtinti stalinių kompiuterių tobulinimo ciklus, vietoj vieno kasmet gausime naują gaminį tik kas du metus. Sekantis tech proceso sumažėjimas, „Intel“ vadinamas „tick“,  kodiniu pavadinimu „Broadwell“, bus skirtas tik mobiliajam sektoriui – nešiojamiems kompiuteriams, o svarbiausia planšetėms. Intel labai stengiasi užkariauti mobilų sektorių, ypač juos domina planšečių rinkos pyrago dalis, tad visas jų dėmesys bus nukreiptas ten.

Ko nors tikrai naujo staliniams kompiuteriams  iš „Intel“ sulauksime tik 2015m. su „Skylake“ architektūra, su sekančiu „tock“. Tai bus pagerintas „Haswell“ branduolys, ne tik jį sumažinant kaip „Broadwell“, bet ir išgaunant daugiau spartos pagerinant patį branduolį. Toks atnaujinimų ritmo sumažinimas tikrai padės AMD prisivyti „Intel“ stacionarių kompiuterių rinkoje. Nors dėl šio „Intel“ atsipalaidavimo tikrai galėtume kaltinti tą pačią AMD, dėl pakankamos konkurencijos nesudarymo.

1 Komentaras

  1. alonzo2 parašė:

    Labai teisingas ejimas, amd nespaudzia ir siuo metu ne konkurentas, as taip pat daryciau…. Nes dabar naujai isleisti cpu is principo konkuruoja tik su ankstesnes kartos tos pacios Intel procesoriais….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.