Dėl aukštų Ivy Bridge temperatūrų visgi kalta termo pasta

Pagaliau tvirtai įrodyta, kas gi kaltas dėl itin aukštų, ypatingai spartintojus nuvylusių, naujųjų "Intel Ivy Bridge" centrinių procesorių temperatūrų.

Internetinio portalo, PC Watch, atliktos studijos įrodo, jog už visos šios problemos slypi, atsiprašant muilo savybėmis pasižyminti termo pasta, esanti tarp tarp pačio "Ivy Bridge" lusto bei išorinio šilumą išsklaidančio dangtelio. Tyrime dalyvavusio "Core i7-3770K" standartinė termo pasta buvo pakeista į "OCZ Freeze" ir "Coolaboraty Liquid Pro". Pastaroji, testuojamam procesoriui dirbant gamykliniu dažniu prie standartinės įtampos (3.5 GHz/auto V), sugebėjo sumažinti temperatūras 18 %. Dar didesnis 23 % skirtumas buvo užfiksuotas paspartinus "Core -7-3770K" iki 4 GHz, naudojant 1.2 V įtampa. Neabejotinai išaugo ir CPU spartinimo potencialas, nes esant geresniam šilumos perdavimui buvo galima naudoti didesnes įtampas.

 

7 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    manau pasalinus ta dangteli rezultatai dar geresni butu 🙂
    o sb buvo naudojama irgi pasta ar dangtelis buvo prilituojams kaip nors?

  2. Creative64x2 parašė:

    Tai ko laukti dabar?
    Naujos revizijos ar Haswell iškart? Kur tikėkimės naudos lydmetalį

  3. Spacewalker parašė:

    Ir dar Pintel peza, kad sumazejus technologija kalta ir tikrai ne termo pastos kalte. Isvada tokia: nenorejo, kad kiekvienas paprastas home useris sedetu ant paprasto pc su 5GHz. Ka reiskia konkurencijos nebuvimas.

  4. daniukas21 parašė:

    norejo sutaupyti manau gamindami ir viskas 🙂 prilituoti su lydmetaliu reik daugiau operaciju

  5. blasteris parašė:

    O tai čia visiem IB procam ar tik 3770K, nes man su 3570k auto režimu pakėlus dažnį iki 4,2 ghz temperatūra nepakyla daugiau 70 laipsnių (naudoju zalman CNPS10X extreme coolerį)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.