Duomenų bazėje pastebėtas „Polaris 11“ grafikos procesorius

Kol kas apie „Polaris 11“ buvo žinoma pakankamai mažai. Labiau besidomintys vaizdo plokščių naujovėmis tikriausiai pamena, kad dar sausį AMD pademonstravo veikiantį „Polaris 11“, bet tada jokių techninių specifikacijų atskleista nebuvo. Dabar šis lustas pastebėtas „CompuBench“ duomenų bazėje, o tuo pačiu atskleista ir dalis jo specifikacijų.

AMD-Polaris-11-67FF-C8-GPUAMD-Polaris-11-OpenCL-specifications

Paslaptingas lustas turi „67FF“ įrenginio kodą bei 16 vykdomųjų blokų. Jeigu „Polaris“ vis dar naudoja tokią patį grafikos procesoriaus resursų išdėstymą, kaip ankstesnės GCN architektūros, tai viename vykdomajame bloke turėtų būti 64 Stream procesoriai, kas reikštų, kad testuotas lustas turėjo 1024 Stream procesorius. Verta paminėti, kad tai gali būti ne pilnai įgalintas lustas, o tik apkarpyta jo versija.

Manoma, kad „Polaris 11“ turės tik 128 bit atminties kontrolerį, o jo pagrindinė paskirtis bus pakeisti senuką „Pitcairn“ lustą, savo gyvenimą pradėjusį HD 7870 vaizdo plokštėse, po to jis buvo montuojamas į R9 270(X) bei R7 370 grafikos adapterius.

AMD-Polaris-11-vs-GTX-950-OpenCL-performance-Windows

Polaris specs speculation

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.