„Epic Games“: „HTC Vive“ parduodama dvigubai daugiau už „Oculus Rift“

Remiantis „Epic Games“ žaidimų studijos įkūrėju, Tim Sweeney, „HTC Vive“ virtualios realybės įrenginių parduodama dvigubai daugiau už „Oculus Rift“. To priežastimi tampa tai, kad „Vive“ pasižymi atviros platformos dizainu. Sweeney nuomone, atviro dizaino platformos ir toliau dominuos virtualios realybės erdvėje, sulaukdamos kur kas didesnio pasisekimo.

Tim Sweeney griežtai pasisako prieš „Oculus“ vykdomą strategiją, nors tarp abiejų kompanijų buvo ir yra užsimezgęs tamprus bendradarbiavimo ryšys, apipintas didžiulėmis investicijomis. Praėjusių metų pabaigoje Sweeney atskleidė, kad į VR projektą, pavadinimu „Robo Recall“, buvo investuota tiek, kiek į pirmąją „Gears of War“ dalį. „Epic Games“ įkūrėjas viešai atskleidžia nemėgstantis uždarų ekosistemų lygiai taip pat, kaip užrakintos „Windows Store“ parduotuvės.

„Manau, kad tai neteisingas modelis. Įdiegus „Oculus“ tvarkykles standartiškai gali naudotis tik „Oculus“ parduotuve. Tu turi raustis po visą meniu, kad atjungtum šią savybę ir galėtum naudotis „Steam“. Tai daro visi. Tai tiesiog atstumia ir tuo pačiu siunčia klaidingą žinią kūrėjams: Jūs esate įspėjami, mes ketiname dominuoti, ir jūsų laisvė kažkada pasibaigs“, – tai, Tim Sweeney nuomone, labai neteisingas nustatytas požiūris.

6 Komentarai

  1. Minde parašė:

    na ne tik todel. Oculus savaime neturi valdikliu ir kuri laika isvis neturejo. Jei megotautis, tai megautis maksmaliai.

  2. koloniukas parašė:

    Gerai kainuoja tas pasimėgavimas 1200 eropietiškų 😀

  3. Stipena parašė:

    Plius dar šiais metais HTC gaus priedėlį su kuriuo jis taps belaidis su <2ms latency, kas lygu 0 lag'o.
    https://www.youtube.com/watch?v=Z-CWz8nAFgs

  4. GK parašė:

    PS VR parduoda dvigubai daugiau nei HTC Vive… ir kainuoja perpus maziau 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.