„Ethereum“ kasėjai per paskutinius 18 mėnesių vaizdo plokštėms išleido 15 mlrd. USD

Pranešama, kad per pastaruosius 18 mėnesių vien „Ethereum“ kasėjai vaizdo plokštėms išleido apie 15 mlrd. dolerių. Į šią statistiką neįtrauktos vaizdo plokštės, kurias žaidėjai naudoja ir žaidimams, ir kasimui. Į šią 15 mlrd. JAV dolerių sumą neįskaičiuotos išlaidos procesoriams, pagrindinėms plokštėms, maitinimo šaltiniams ir kitiems kasimo įrangos komponentams. Daugelio kripto valiutų kainos 2020 m. pabaigoje smarkiai šoktelėjo, o tai paskatino milijonus asmenų įsigyti vaizdo plokščių, kad galėtų kasti „Ethereum“ ar kitas kripto valiutas ir taip greitai užsidirbti pinigų.

Paklausa smarkiai viršijo pasiūlą, todėl kainos kilo, jau nekalbant apie aparatinės įrangos perpardavinėtojus, kurie dar labiau apsunkino padėtį. Pasak „Jon Peddie Research“, vidutinė grafikos plokščių pardavimo kaina padidėjo nuo daugiau kaip 400 JAV dolerių 2019 m. iki maždaug 800 JAV dolerių 2021 m.

Per pastaruosius kelis mėnesius „Ethereum“ prarado apie 80 % savo vertės, todėl daugelis žmonių stengiasi parduoti savo vaizdo plokštės. Kai kurie didesni kasėjai netgi rengia internetinius aukcionus, kad parduotų savo vaizdo plokštes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.