EVGA siūlo turėti keturias GTX 480 vaizdo plokštes vienu metu

Kompanijos nVidia partneris EVGA teigia, kad po vidinių testų sužinota, jog įmanoma sujungti net keturias GeForce GTX 480 vaizdo plokštes vienu metu. Tam buvo panaudota ypač aukštos klasės EVGA pagrindinė plokštė ir specialus SLI jungiklis.

Kaip žinia, nVidia oficialiai savo pranešime spaudai rašė, jog siūlo sujungti net tris GeForce GTX 400 serijos vaizdo plokštes vienu metu. EVGA išradingumas grįstas tuo, jog kompanija panaudojo savo X58 lustu pagrįstą Classified 4-way SLI pagrindinę plokštę, kurioje užtenka vietos šiems keturiems galiūnams. Jiems sujungti panaudotas specialus jungiklis.

Tiesa, EVGA X58 Classified 4-way SLI pagrindinė nėra vienintelė rinkoje, kuri gali palaikyti šiuos keturis galiūnus. Ta pati kompanija taip pat visai neseniai išleido EVGA Classified SR2 pagridinę, kuri taipogi turi keturias PCI-Express 8x jungtis ir specialų jungiklį. EVGA pademonstravo sistemos darbą Unigine Heaven aplikacijoje, tačiau tai viskas.

Tai reiškia, kad jokių pajėgumo duomenų kompanija nenurodė, tačiau mes esame įsitikinę, kad dėl vaizdo tvarkyklių neišbaigtumo, sparta gali būti net mažesnė, nei naudojant dvi tokias vaizdo plokštes. Taip pat nereikėtų maišyti 4-way SLI ir Quad-SLI sujungimų tipų. Nepaisant to fakto, kad abu šie tipai naudoja keturis grafinius lustus, Quad-SLI sistemoje sujungiamos tik dvi vaizdo plokštės, kaip GeForce 9800GX2, GTX 295 ar Asus Mars, o 4-way SLI naudoja net keturis atskirus vaizdo posistemius sujungtus vienu metu.


8 Komentarai

  1. crooked parašė:

    ok, ir koks sveikas zmogus gali keturias naudot kai vienos perakis? nebent ispampes amerikietis galvoja, kad reikia x4 GTX480, wordas, kad gerai veiktu, kokios elektros sanaudos… 1.3kw laisvai is keturiu

  2. forxis parašė:

    tai jo manau ir ATI galima sujungti 8 vaizdo plokštes su kažkokiu jungikliu ir motinine kuri kainuos dafiga… ir prie viso šito kiek užims viskas 🙂 nu bet čia tik mano nuomone yra žmonių kuriems naudingas bus šitas dalykas

  3. SB parašė:

    Man labiausiai idomus viduryje esanciu VGA kaitimas.

  4. Storasis parašė:

    Nu neblogai.. kaip sakoma siluma kaulu nelauzo

  5. ToBeX parašė:

    Va kur krosnele sulipde. Juk 3 plokstes galima sakyt visiskai uzdengtos ir nesivedins… Na, bet juk atsiras kas vien savo amerikietiskui malonumui nusipirks toki sildymo irengini, kuris dar be to gales ir atkurt vaizda monitoriuje.

  6. crooked parašė:

    jo, gali pagalvot, kad ATI nepasildo, turejau HD3870 crossfire, ziema buvo pasaka, silciausias kambarys ziema, bet tai esmes nekeicia, kur galima panaudot x4 sujungtuas vaizdo kortas? mano manimu nebent e-penius matuojant….

  7. Povilas parašė:

    dar jus apie ta pati kaitima ir TDP? apgailetini postai:)

  8. bandiklis parašė:

    Tai kad siu vga cia kaip ir pagrindine beda. Kol naujos, radiatoriai svarus gal ir nebus bedos, bet po keliu menesiu kai prisikaups dulkiu plius uz lango paspaus iki kokiu +30c…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.