EVGA SR-3 pagrindinė – su dvejais LGA2011 lizdais

Tikrieji kompiuterinės technikos entuziastai, kurie nori savo sistemoje turėti du centrinius procesorius, pagaliau išgirdo malonių žinių. Kompanija EVGA pranešė, kad ruošia SR-2 pagrindinės plokštės įpėdinį Intel Sandy Bridge E lustams vardu SR-3.

Naujoji tikriesiems kompiuterinės technikos entuziastams skirta pagrindinė plokštė, kuri turi jau minėtą EVGA SR-3 vardą, pasižymi netgi dvejais LGA2011 lizdais centriniams procesoriams. Dėka savo ypač didelio dydžio, ši pagrindinė plokštė yra pritaikyta milžiniškam E-ATX formatui.

Pagrindinė plokštė pasižymi ir kitomis įdomiomis ypatybėmis. Dar viena iš jų – 12 DDR3 darbinės atminties lizdų. Pasak EVGA, aštuoni iš jų yra skirti pirmajam centriniam procesoriui, likę keturi – antrajame Intel Sandy Bridge E centriniam procesoriui.

EVGA SR-3 pagrindinėje plokštėje matome ir net septynis PCI-Express x16 lizdus. Ši galiūnė palaiko nVidia SLI technologiją, tačiau konkurentų AMD CrossFireX ne, o kompanija patvirtino, kad šioje pagrindinėje plokštėje bus galima sujungti net iki keturių nVidia vaizdo posistemių vienu metu jau minėtos SLI technologijos pagalba.

Kad nepritrūktų energijos, EVGA SR-3 turi papildomas dvi 6 jungčių ir dvi 8 jungčių energijos jungtis, kaip ir vieną 6 jungčių energijos jungtį tiekti papildomą energiją septyniems PCI-Express lizdams. Pagrindinė plokštė pasirodys dar šiemet, o jos kaina, kaip ir prieinamumas, deja, nepranešti.


14 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Nu čia tai jo…

  2. r00lz parašė:

    Kaina irgi bus savam stiliui 🙂 Pvz SR-2 Kaina US 580$, Lietuvoje galimą galimą gaut už ~2000lt 🙂

  3. Daimonas parašė:

    Na ji, tilps tik i pacius didziausius korpusus, ir turbut prireiks net dvieju psu 😀

  4. tomaxsas parašė:

    12*8=96GB of RAM, na neblogai taip jau 😀

  5. paulbeng parašė:

    Nezinau kur rasyt, tad rasau cia. Tikrai ne i tema, bet siandien jau ne viena ir ne dvi naujienos parasytos, o svarbiausios sios dienos naujienos tai taip ir nera. Kur naujiena apie HDD? Manau tai aktualu visiems. Kai HDD, kuris kainavo apie 300lt, o dabar jau 400lt (per viena diena). Manau neeilinis ivykis, kuri turetu zinoti visi 🙂

  6. Daimonas parašė:

    tomaxsas – Ka cia smulkintis, jai jau perki tokia manke, tai situ irgi nepagailesi 🙂

    http://www.techpowerup.com/153516/Corsair-Announces-World-s-First-High-Performance-Quad-Channel-32GB-Memory-Kit.html

  7. Atavar parašė:

    paulbeng> naujiena is tiesu svarbi, bet cia tikrai ne operatyviu naujienu portalas… parasys manau uz savaites kitos 🙂

    Beje kalbant i tema:
    citata is naujienos \"Ši galiūnė palaiko tiek SLI, tiek ir CrossFireX technologijas\"

    nei viena EVGA mamke nepalaiko CrossFireX. Ne isimtis ir sita… Tokius dalykus tech portale turetu tikrai zinot ir taip neklysti.

  8. Fostil parašė:

    Nieko svarbaus tame nematau, jog HDD pabrango. Cia jau pries savaite buvo aisku, kad taip atsitiks ir visur taip rase, kai tik prasidejo potvyniai Tailande, kur visu gamintoju gamyklos sugrustos yra. Nespejai nusipirkt, tai lauk kol viskas grys i vezias.

  9. SB parašė:

    Atavar>http://www.tcmagazine.com/tcm/news/hardware/41364/evga-going-all-out-sandy-bridge-e-preps-dual-socket-lga2011-board

    Kas del naujienos, tegul brangsta, tai kas? Niekas uzsienio portaluose neraso apie tai, nerasau ir as. Nestebiu kainu Lietuvoje, man jos nerupi.

  10. Atavar parašė:

    SB> nemetyk man linku, o pirma pasidomek. Tai kad verti is klaidinanciu saltiniu ir tau paciam neuzkliuva toks akivaizdus dalykas tikrai neprideda portalui solidumo. Vien paminejimas kad EVGA mamke palaiko CF pats savaime butu SVAITES SENSACIJA, taigi turetum bent jau:

    1. pasididinti pic\’sa kuri pats idejai ir pamatyt kad po senovei tera tik SLI logotipas.
    2. atsidaryti dar 2-3 kitus saltinius ir perskaityti, kad po senovei minimas tik SLI palaikymas ir CF neminimas.

    Taigi niekas nesikeicia. EVGA ir AMD ir toliau nedraugauja 🙂 Seip gaila, rimtas gamintojas, o toki (mano nuomone) minusa turi top segmente.

  11. simple parašė:

    SB, panašu, kad ši pagrindinė tikrai palaiko tik SLI. Galiu užversti nuorodomis. Ir kaip Atavar rašė, EVGA niekad nedraugavo su AMD.

  12. sangiyaro parašė:

    Nu man tai kažakip keistai atrodo, jei CF nepalaiko, nes tas palaikymas turėtų ne nuo evga priklausyti, o nuo intel. Kadangi CF nereikia jokių licenzijų tai praktiškai visur kaip default eina.

  13. Atavar parašė:

    Viskas tavo poste butu teisingai isdestyta, jei ne viena klaida manant jog CF nereikia jokiu licenziju. Intelis yra uzdeges zalia sviesa CF palaikymui VISUOSE naujuose savo chipsetuose, taciau ar tai bus implementuota atskiruose gaminiuose jau priklauso tik nuo dvisaliu MB gamintojo ir AMD santykiu. Nera licenzijos – nera ir palaikymo.
    EVGA yra iskirtinis NV partneris, o to kaina yra, kad jie negali su AMD tureti jokiu santykiu. Nei gaminti ju MB, nei VGA, anei tureti CF palaikyma savo intelinese MB. Nieko.

  14. SB parašė:

    Atavar, simple>Sutinku, bet tai nera grynai mano klaida. Per daug TCMagazine pasitikejau. Pataisyta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.