Gandas: Gegužę sulauksime AMD „Vega“

Sveiki atvykę į gandų karalystę. AMD produktai joje gyvens ateinančius kelis mėnesius: „Zen“ procesoriai trumpiau, o „Vega“ vaizdo plokščių architektūra – ilgiau.

WCCFTech“ nesikuklindami praneša, kad „Vega“ vaizdo plokštės bus pristatomos gegužės mėnesį. Savaime suprantama, kad tikslus šios informacijos šaltinis nėra atskleidžiamas. Bet tenka pripažinti, kad šis gandas ar spėjimas atrodo gan tikėtinas.

AMD „Vega“ veikiausiai bus dviejų modifikacijų: „Vega 10“ ir „Vega 11“. Flagmanas tikrai turės HBM2 atminties posistemę, sudarytą iš dviejų bokštų, o atminties talpa sieks 8 GB, bet dėka įmantraus atminties valdymo mechanizmo „Vega“ galės bus lyginama su senesnės kartos 16 GB atminties buferį turinčiais produktais. Didysis „Vega“ lustas bus per 500 mm2 ir turės 4096 Stream procesorius, jų dažnis turėtų suktis apie 1.5 GHz ribą.

24 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Fury X su didesniais clock … Pyz*** hardware progresas praktiškai stovi vietoje

  2. newdiamond parašė:

    nu kodel nemanau kad nvidia varo Intel stiliuje…o kad AMD kol kas turi problemu…tai cia negalima pasakyt kad fxxxed up visa hardware industrija…ar video kortu rinka

  3. ZeroFM parašė:

    https://youtu.be/C4BUb6wSSXk?t=501 kainas pakoreguos bet performance karūna nVidia dar ilgai pasilaikys

    • kernel_panikuoja parašė:

      To video autorius buvo ganetinai naivus, nes tikejosi, kad vega bus bent +20-30% palyginus su 1080. As asmeniskai visada maniau, kad vega realybej bus kazkas tarp 1070 ir 1080 su konkurencinga kaina, geriausiu atveju keliais % greitesne nei 1080.

      Siaip per CES, kai kazkas uzdave klausima del chip’o savybiu, pats Raja Koduri leido suprasti, kad vega vis dar bandymu stadijoje, nors finaline versija tikriausiai nedaug kuo skirsis, nes pagal isleidimo datas nebera laiko perdarineti lusto.

      • ZeroFM parašė:

        Aš ~20% vs 1080 tikėjaus , visgi išgirtasis HBM2

        • IFeelYou parašė:

          Na aš tiek tikrai nesitikėjau, manau kad apie 2-5% max, ir tai jau būtų labai gerai. Svarbiausia kad būtų bent 100 eurų pigesnė, tada tikrai pirktų nemažai žmonių. Bet manau kad lauksiu Dual GPU sprendimo arba imsiu Titan X.

          • ZeroFM parašė:

            100% kad nebus 100eu pigesnė nes jei nvidia matys kad performance ~ , iškart numuš savo 1080 kaina .Neimsi tu titan xp nes jis eina su stock cooleriu 😀 .

            • IFeelYou parašė:

              Aš bet kokiu atveju dėsiu custom aušinimą, gyvenime nebenaudosiu „firminių“ aušinimo sprendimų. Sedėt su 76-84C* ne man. Perki patį pigiausią stock ir dedi normalų vandenį. Ypač ant Titano kuris gerai overclockinasi 😉

              • cepukas parašė:

                O kam tau tas Titan X? Gi nvidia žada kova gtx 1080Ti išsleist,manau verta šitos plokštės nepriklausomų apžvalgų palaukt.

                • Daimonass parašė:

                  Kvailas klausimas kam tas titan’as… Kad buti pirmam benchmark’ui… Laimeti pries koloniuka ir daugiau priezasciu galima surasti..

                • AqTrap parašė:

                  Daimonass, manau paskutinė priežastis svarbiausia. 😀

                • IFeelYou parašė:

                  „Kam tau tas Titan X“ 😀 Ai niekam žinok, League of Legends pažaisiu.
                  Nu ko čia nesuprast aš nesuprantu, tai hobis. Nu ar tu klausi meškeriotojo kodėl pas jį meškerė iš anglies pluošto už 2000 eurų, jeigu gali ir su vytele pameškeriot? Ką gali sau leist tą ir perki. Jeigu negalėčiau pirkčiau GT 210.

                  Kuo čia ta 1080Ti dėta? Ji nebus galingesnė nei Titan X.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  As tai Geforce x10 serijos korta esu pirkes. Pries keleta metu turejau fanless atom’ini minipc, kurio man uzteko beveik viskam, bet geresnes kokybes filmu jis softwariskai nepajegdavo iskoduot. Tai GT610 vaizdakorte i PCI (AGP, PCIe nebuvo lizdu, nei x1 nei x16) imeciau. Su linux’o vdpau lib’u pjauste native 1080p irasus kai sviesta, o ir pati korta pasyvinio ausinimo buvo (ir vesi, nes ner kam kaist :)) – labai gera korta buvo. O jusu tie Titan’ai tai gaidys, nes i 133MB/s 32bit PCI ju neidesi + nera pasyviniai 😀
                  Juokauju, zinoma. Vieni filmus ziuri, kiti geimina, treti benchmark’ina, kiti siaip megsta tureti high end’a. Koks skirtumas – visi atvejai normalus.

  4. Ambient parašė:

    ifeelyou, ar bent puse kompo resursu apskritai isnaudoji? man asmeniskai visiskai neidomu ka tu ar petras dedasi i savo kompa.. Ar yra bent vienas postas kur nepasireiski tu su savo nuomonem ?

    • IFeelYou parašė:

      – Išnaudoju ar ne yra ne tavo reikalas, ir tikrai ne tokiems kaip tu spręsti kokius komponentus man pirkti.
      – Jeigu tau neįdomu, tai ko čia klausinėji? Geriau kažką protingo pasakyk, o ne papezėk kažkokį komentarą ne į temą. Turbūt aš tau labai įdomus kad technews.lt forume komentuoji apie mane, o ne apie techniką jau nebe pirmą kartą.
      – Nematau kad čia yra uždrausta pasireikšt apie techniką, kuo daugiau pasireiškimų ir temų – tuo aktyvesnis forumas, tuo geriau puslapiui. Daug kas klausinėja manęs asmeniškai į PM jeigu nori paklaust kažko konkretaus. Daug kam esu padėjęs.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Cia PC/IT entuziastu „kampelis“, tad visi dalinasi savo nuomonem ir visi perka nebutinai tik idealiai bazinius poreikius tenkinanti hardware’a – tau reiketu tai suprasti. Butu tas pats, jeigu nueitum i koki vokietijos BMW M serijos turetoju foruma ir pradedum sakyti, kad kam jums BMW M5 mieste, jeigu ten ir VW polo su 1.4 motoru gana 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.