Gandas: „Microsoft“ norėtų įsigyti „Electronic Arts“

Pasklido, gandas, kad „Microsoft“ visai norėtų įsigyti „Electronic Arts“, žaidimus kuriančią kompaniją. Tokių veiksmų „Microsoft“, neva, imasi, nes „Xbox“ konsolės turi mažai išskirtinių žaidimų, o turint nuosavą, milžinišką, žaidimus turinčią kompaniją tai būtų kur kas lengviau padaryti. „Microsoft“ neapsiriboja vienu variantu, dar svarstoma apie „Valve“ ir „PUBG Corp“ įsigijimą, kurie išleido didelį hitą – „PlayerUnknown’s Battlegrounds“.

Manoma, kad „Microsoft“ laisvai galėtų išleisti 130 mlrd. JAV dolerių įsigyjant naują žaidimus kuriančią kompaniją. Palyginimui, „Electronic Arts“ vertė akcijų biržoje yra apie 35 mlrd. JAV dolerių.

5 Komentarai

  1. ZBalsas parašė:

    HL3 – Xbox One & PC ekskliuzyvas – 2020-ais confirmed 😀

  2. neblogai parašė:

    Kažkaip abejoju, kad Valve išvis parsiduotų Mikrosoftui. O EA nupirkimas galėtų būti protingas žingsnis, jei MS siekia turėti šį leidėją, o ne jį išardyti ir perimti studijas. PUBG- taip pat tikėtina- prieš kelis metus juk MS paklojo pora milijardų už mainkraftą su jo didžiule žaidėjų baze. PUBG šiuo požiūriu yra panašus, ir taip pat išleistas mažos studijos- tik kad vien PUBG jau būtų mažas kąsnis kai galvojama apie giganto EA suvalgymą.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Man atrodo cia esme ta, kad MS nori kuo daugiau title’u tureti exclusive microsoft store’e, o ne steam’e. Jau kuris laikas trintis tarp MS ir Valve buvo del visokiu UWP ir pan. Kas parsiduotu, kas ne sunku pasakyti, bet Valve siaip ikurta is MS isejusios chebros.

  3. GK parašė:

    Gabas yra anti m$, tai sunku isivaizduoti kiek m$ turetu pakloti kad nusipirkti valve.

    realiausias sansas yra EA, bet pas juos nelabai yra tu IP, visas pagrindas yra licenzijuoti.

    kas m$ belieka, i kapus nuvare beveik visas savo studijas, tai nauju uzsipirks, kad galetu toliau testi savo darbus.. pirkti, isardyti, uzdaryti. rinse and repeat.

  4. joncepet parašė:

    Kažin ar tada MS išims visus žaidimus iš Microsoft Store ir įdės į Origin ar bus atvirkščiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.