Gandas: „nVidia“ atskleis naujas vaizdo plokštės GTC metu

Pastaruoju metu gandų apie naujas „nVidia“ vaizdo plokštes netrūksta. Dabar pasirodė dar vienas, o jei tiek daug gandų kalba apie tą patį tai gal juose yra ir dalelė tiesios.

Pasak „TweakTown“, jų šaltinis, kuris yra tinkamoje industrijos vietoje, prasitarė, kad naujas vaizdo plokštes „nVidia“ atskleis GTC 2018 renginio metu. Ši konferencija turi vykti kovo 26-29 dienomis.

GTC 2018 konferencijos metu „nVidia“ tik kalbės apie būsimų vaizdo plokščių architektūrą, realiai jų išleidimas bus tik kiek vėliau. Galimai balandžio gale arba gegužės pradžioje. Ši informacija irgi nepatvirtinta. Galime tikėtis, kad „nVidia“ atskleis „Ampere“ architektūrą, apie kurią iki šiol kompanija nekalbėjo, jos nebuvo ir nei viename iš produktų išleidimų planų. Taip pat esame girdėję ir apie „Turing“ architektūrą, gal būtent apie ją ir bus kalbama GTC metu. Šiuo metu visi turi daugiau klausimų nei atsakymų.

Kol kas visiškai neaišku kokį vardinimą sekančios kartos vaizdo plokštėms pasirinks „nVidia“. Dabar kalbama apie du galimus variantus: GTX 2080/2070 ir GTX 1180/1170. Naujos vaizdo plokštės turėtų būti gaminamos naudojant 12 nm litografiją, dabar naudojama 14 nm. Tuo pačiu turėtume gauti greitesnę ir taupesnę GDDR6 atmintį. Kalbant apie architektūrą, labiausiai tikėtina, kad tai bus dabartinės „Pascal“ architektūros atmaina su pagerintu energijos efektyvumu ir pakeltais dažniais.

5 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Jei tai tiesa ir TSMC užtikrins normalų tiekimą, tai buvusi naujiena apie VGA brangimą kaip ir pasineigia, bet kalbant apie Pascal.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.