GeForce GTX 300 serija dominuos?

Naujausioji grafinių plokščių gamintojo nVidia DirectX 11 API palaikanti GPU architektūra, dar žinoma kodiniu Fermi vardu, jau artėja prie masiniam vartotojui skirto produkto įgyvendinimo. Tikėtina, kad tokie grafiniai posistemiai priklausys GeForce GTX 300 šeimai.

Internete pasirodė pranešimai, kad nutekėjo kompanijos vidinė informacija, kurioje matomi dviejų artėjančių vaizdo plokščių pavadinimai bei jų pateikiama sparta. Nutekėjusiose skaidrėse pastebimi trijų žaidimų testai, kuriuose susirungia GeForce GTX 380 ir GeForce GTX 360 vaizdo posistemiai prieš AMD/ATI gaminius Radeon HD 5870 bei flagmaną Radeon HD 5970.

Teste figūruoja trys žaidimai – tai Resident Evil 5, STALKER Clear Sky bei Far Cry 2. Į testus įtraukos ir praėjusios kartos nVidia vaizdo plokštės, tai yra GeForce GTX 295 ir GeForce GTX 285. Visuose trijuose testuose pirmauja nVidia flagmanas GTX 380, tuo tarpu GTX 360 ir AMD Radeon HD 5970 sparta yra gana panaši.

Tiesa, internete dvejojami, ar informacija identiška – kiti sako, kad tai klastotė, o jei ne, tai kompanija specialiai padarė tokias skaidres, nes tikina visus laukti, kadangi pristatys spartesnes vaizdo plokštes. Taip pat nebandyta žaidimų sukti DirectX 10.1 rėžimu, nepateikiamas nei vienas DirectX 11 žaidimo testas. Bet kokiu atveju, GeForce GTX 300 produktai turėtų pasirodyti kitų metų pirmajame ketvirtyje, o tada ir išvysime realią situciją. Naivu tikėtis, jog po to, kai AMD kiek įsiveržė į priekį, užmings ant laurų.


10 Komentarai

  1. crooked parašė:

    gaila, bet oficialiai nVidia jau paneige sitas fanu pagamintas lenteles, nors butu gerai jai butu tiesa, iskart kainos kaip kristu,,,

  2. suck4it parašė:

    Nu, kad bus spartesnes nvidios plokstes tai pilnai tikiu.

  3. XenoX parašė:

    žurnalistams iš NordicHardware puslapio susisiekus su Nvidia spaudos atstovais ir paprašius pakomentuoti situaciją, išaiškėjo, kad tai tėra dar viena apgaulė.

  4. Press parašė:

    Apgaule tai apgaule, bet galetu tikrai kažkas panašaus buti, kaip šituose testuose. GTX380(1core)>>>HD5970(2core). 😉

  5. crooked parašė:

    ooo tada kaip kaina kristu, pasaka 🙂 dabar kai uiz HD5870 moki po 1300lt tai absurdas

  6. Lukuks parašė:

    hd5xxx kaina sukilus, nes paklausa smarkiai virsija pasiula.

  7. Storasis parašė:

    Kazin o tas GTX 360 ir 380 , ten vieno ar dvieju GPU kortos?

  8. Spaidy_ parašė:

    Del keliu fps vadinasi dominavimas? 😀 biski prajuokino 🙂 Idomiausia kaip su dx11 suksis viena ir kita.

  9. developeris parašė:

    man tai butu labai keista , jeigu nvidia jau tiksliai zinodama viska savo konkurentus isleistu letesnes plokstes 🙂 cia paprasciausiai nelogiska butu…

  10. Deft parašė:

    Čia būtų patys kvailiuosi VGA pastatymai pagal spartą, jei būtų teisybė, aš jum galiu pasakyt kaip bus pastatys koki GTX350 prieš 5850 su šiek tiek pranašumu, paskui prieš 5870 dar kokį analogiškai, o 5970 pastatys savo galingiausia vieno lusto, turėtų būt apyligiau, po kiek laiko turbut vėl išleis dual chip. ir vėl pasiims vienam segmente galingiausią, arba fail atveju ta turės ATI, ir jau dabar aišku kad bus konkurencija geresnė, nei kad kuris nors vienas išsiveržtų, nes kovo mėnesį pirksit 5850 už 550lt

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.