„GlobalFoundries“ savininkai ieško pirkėjo savo gamykloms

„Bloomberg“ pranešė, kad Abu Dabio investuotojų grupė svarsto apie „GlobalFoundries“ lustų gamybos aparato dalinį arba pilną pardavimą.

Pranešama, kad jau įvyko pirmieji pokalbiai su galimais pirkėjais, bet suinteresuotos šalys kol kas laikomos paslaptyje. Kol kas nėra priimtas joks sprendimas, o planai parduoti „GlobaFoundries“ dar gali žlugti. Pagal dabartinius skaičiavimus Abu Dabio lustų gamybos verslas yra vertas 15 – 20 mlrd. JAV dolerių.

„GlobalFoundries“ yra vienas didžiausių pagal kontraktą dirbančių lustų gamintojas. Šis darinys susidarė, kai dar 2009 metais gamybos linijos buvo nupirktos iš AMD ir sujungtos su „Singapure Charted Semiconductor Manufacturing Ltd“ infrastruktūra. 

Manoma, kad net pasikeitus „GlobalFoundries“ savininkams santykiai su AMD nepakistų dėl esamų kontraktų ir įsipareigojimų.

5 Komentarai

  1. TavoMama parašė:

    Pakistų-nepakistų vistiek akcijos čiuoš į apačią. Ech, kiek galima spardyti tą negyvą arklį…

  2. Katonas parašė:

    Dabar bandžiau pasigooglinti, bet tas AMD fabrikų pardavimas buvo stipriai miglotas. Kitaip sakant AMD buvo išdurta mano manymu, be to tas kontraktas kurį pasirašė tuometinis generalinis buvo labai žalingas kompanijai, bent taip kažkas spekuliavo kažkur, dabar tikrai nerasiu. O svarbiausia tas pats pasirašęs paskui išėjo dirbti į Globalfoundries

  3. newdiamond parašė:

    fabrikai…nera negyvas arklys…patys amd va cia jau kita kalba…

  4. TavoMama parašė:

    @newdiamond
    Tai aš ir turiu omeny, kad kiek galima tą AMD bespardyti. Kad bent jau Zen būtų išleidę…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.