„Google Stadia“ žaidimų transliavimo paslauga startuos lapkritį

„Google“ atskleidė daug detalių apie savo žaidimų transliavimo paslaugą „Stadia“. Dabar „Google“ planuoja „Stadia“ paslaugą paleisti lapkričio 14 dieną sekančiuose regionuose: Belgija, Suomija, Kanada, Danija, Prancūzija, Vokietija, Airija, Italija, Nyderlandai, Norvegija, Ispanija, Švedija, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Amerikos Valstijos. Daugiau regionų šia paslauga galės naudotis 2020 metais.

Paslaugą užsisakę iš anksto („Stadia Founders Edition“) turės sumokėti 129 USD, už tai gaus „Stadia“ valdiklį su „Chromecast Ultra“ ir „Destiny 2“ žaidimo kopiją, o tuo pačiu ir tris mėnesius „Google Pro“ lygio paslaugas. „Google“ siūlys du paslaugų lygius: įprasta paslauga žaidimus leis žaisti 1080p raiška (nemokama), o „Pro“ paslauga leis juos transliuoti jau 4K@60fps raiška, už tai kas mėnesį teks sumokėti 10 USD. Be to, su paprasta paslauga nebus siūlomi žaidimai, jų gaus tik „Pro“ paslaugos naudotojai. Bet ir čia nereikia džiaugtis, nes žaidimai daugiausiai bus seni. Aiškėja, kad naudojantis „Stadia“ naujausius ir geriausius žaidimus visgi reikės pirkti, tik tiek, kad norint juos žaisti nereikės galingo kompiuterio.

Reikia paminėti, kad bazinės „Stadia“ paslaugos startuos tik 2020 metais. Norint žaidimus transliuot 720p raiška reikės bent 10Mbps tinklo, 1080p raiškai reikės 20 Mbps, o 4K raiškai mažiausiai reikės 35 Mbps interneto pralaidomo.

„Stadia“ paslaugos išleidimo metu iš viso bus siūlomas 31 žaidimas, tarp kurių: „Destiny 2“, „Assassin’s Creed Odyssey“, „The Division 2“, „DOOM Eternal“ ir „Tomb Raider“ trilogija. Vėliau savo žaidimą šiai paslaugai pasiūlys ir „Rockstar“. Visas žaidimų sąrašas dabar nėra žinomas.

Norint naudoti „Stadia“ reikės „Chromecast“, bet kažkada kitais metais ši paslauga veiks bet kokiame „Google“ įrenginyje ar „Google Chrome“ naršyklėje.

14 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Bent jau mano akimis, tai bevertė paslauga. Nes vis tiek turi pirkti visus žaidimus ir net nėra offline mode. Geriau paprastai nusipirksiu žaidimus per kitas platformas.

    • MunkaTheGreat parašė:

      That’s where you’re wrong kiddo. Argumentuoju:

      ~10€/mėn už galimybę 4k 60 fps ir 5.1 surround sound + jau kažkokia žaidimų biblioteka included. Arba stadia base nemokama? opcija su Full HD ir 60 fps ir stereo sound, bet visus žaidimus reikia pirkti atskirai.
      Matematika paprasta 120 €/1 metams, 360 €/3 metams. kokią vaizdo kortą gali nusipirkti už 360€ ? turbūt tokią kurią reikėtų po tų 3 metų vistiek keisti, o už tokią sumą 4k 60fps nepatemps. O kur dar kiti komponentai, SSD, CPU, MB ir t.t.,
      Pvz turiu gaming pc namie su šviesolaidžiu ir nėra nešiojamas, o aš jau kaip ir norėčiau atnaujinti GPU (FHD 60fps, daugiau jau sunkiai betempia), tačiau manau palauksiu stadia testo.
      Offline senesni žaidimai veiks kaip veikę su esamu HW, naujausiems būtų galima naudoti Stadia. Taip pat nebebūčiau pririštas prie vieno pc, galėčiau su savo lengvai transportuojamu laptopu žaist ir būdamas kitur (same ir su tabletais ir pan).
      Aišku dar nežinia žaidimų kainos, latency su Lietuva ir panašiai (nors google cache jau dabar yra LT duomenų centruose, tai jei bus klientų, nesudėtinga dar porą spintų užpildyti). O realiai pažiūrėsim apie pačios paslaugos kokybę, jei veiks gerai ir žaidimų kainos nesikandžios – labai geras dealas.

      • newdiamond parašė:

        nezinau kaip kiti, bet PK tureti tik kad kartais pazaisti game…man butu per prabanga.
        Taigi kompa turint vietoje su juo darai ka nori, video/music/game/internet/works

        o stadia – let’s make google make more bigger and richer

        • MunkaTheGreat parašė:

          Tą ir noriu pasakyti. Dabar turiu lengvą laptopą ir gaming pc. Tik padorus laptopas kuriuo gali žaisti, būtų lengvas ir baterija laikytų bent 8 val dirbant kainuoja gerokai daugiau nei du atskiri įrenginiai (dar įvertinat ir pc upgrade galimybę). Jei paslauga galiu naudotis turėdamas tik laptopą su 4k 60 hz, tai kam man dar naujinti pc. Be to pvz vasarą nežaidžiu, tai ir už paslaugą nemokėčiau arba taikyčiausi su „nemokamos“ paslaugos niuansais.

      • SarzzeR parašė:

        Tai taip, BET:

        – 4K ne visi ir galėtų išnaudoti, nes toli gražu, kad visi turi 4K screen.
        – nebus offline mode, tai visur teks turėti padorų internetą, nes kitaip Stadia – bevertė.
        – teks pirkti visus žaidimus (gal kelis „nemokamai“ duos, tai net neabejoju, kad teks reklamas stebėti).
        – dabartinių žaidimų biblioteka – nieko gero, bent jau mano akimis, daugelis žaidimų – jau išleisti + už juos dar pirkti reiks…

        Tad jau geriau pasiimsiu PS5 ir bus gerų ekskliuzyvų

  2. Frantisekas parašė:

    Na kodel beverte, gelezies tai nereikia pirkt.

  3. icebullet parašė:

    Kaip noreciau, kad RDR2 per sita paleistu… Su salyga, kad viskas veiks sklandziai.

  4. Laimius parašė:

    Nwmokamai versijai tai tik zaidimus. Ir atrodo kad galesi ir is kitu eshopu. Tai jei steem zaidimus gali zaisti ant savo ultrabooko baveik bet kur 1080p tai cool. Idomu tik kaip jiem free versija atsipirks? Reklama zaidimuose ir pries juos?

    • SarzzeR parašė:

      Iš kur tokia informacija? Google nebūtų jokios naudos, jei leistų per Stadia žaisti kitų sistemų žaidimus, kaip iš Steam. Aš visai nesupykčiau, jei leistų, nes Steam’e turiu 200+ žaidimų. 😀

  5. Laimius parašė:

    Kitas, gal dar svarbesnis klausimas – kada pas mus paleis. Idealu kad kur Kaune, bet jei ne tai baltijos salims Rygoje, arba bent Lenkijoje is bedos. Galetu koks Teo paleisti kaip partneris.

  6. Stipena parašė:

    Nu vienas pliusas yra, pagaliau ir oboliai galės žaisti žaidimus XD

  7. SarzzeR parašė:

    Labai geras video: https://www.youtube.com/watch?v=gQB_JNfafgQ

    Manau, kad Stadia bus dar vienas Google fail. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.