Google Android augimas siekia net 886 procentus!

Google sukurtos Android operacinės sistemos mobiliesiems įrenginiams naudojimas pastaruoju metu kilo įspūdingais rodikliais. Tyrimų kompanija Canalys teikia informaciją, kurioje rezultatai kalba patys už save – mobiliųjų telefonų su Android platforma pardavimai buvo didesni neįtikėtinais 886 procentais, lyginant su atitinkamu antruoju praėjusių metų ketvirčiu. Apple buvo antroji augimo spartumu kompanija – jos pardavimai kilo taip pat nemažai – 61 %, kalbant apie tą patį laikotarpį.

Visgi, jei grįšime prie Android, tokį Google OS augimą galima paaiškinti paprastai – mobiliuosius su šia platforma pardavinėje tikrai nemažas kiekis gamintojų. Dar vienas aspektas – Android tiesiog užėme vietą kitų seniau diegtų sistemų. Tačiau be abejo, 2010-ieji – Android klestėjimo mobiliojoje rinkoje metai. Apskritai ji augo 64 procentais, ką tik praėjusį antrą ketvirtį lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu.

BBC News

Vis dar populiariausia OS išlieka Symbian, tačiau, turint galvoje rinkos pasidalijimą, iš jos buvo nukąsta maždaug 6 procentai. Symbian Foundation visai neseniai savo platformos kodą padarė atvirą kūrėjams – dabar ji gali būti tobulinama bet kokios organizacijos, ar pavienių asmenų.

Tuo tarpu gigantas Microsoft buvo vienintelė bendrovė, kurios pardavimai šiuo periodu smuko. Dabar įrenginiuose egzistuojanti Windows Mobile 6.5 nebėra atnaujinama, o nauja – 7 versija pasirodys tik šių metų pabaigoje, todėl vartotojų senas produktas nebetraukia.

1 Komentaras

  1. phemark parašė:

    Go Android!

    Idomu bus ziureti kaip MeeGo isitrauks i kova po keleriu metu, kai bus daugaiu jos telefonu ishleista. Ziurint, kad Symbian sekasi neblogai, ir zinant, kad MeeGo bus Nokia+Intel, jos laukia gana nebloga ateitis taip pat (nors as uz Android)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.