Google dalinai cenzūruoja portalą The Pirate Bay

Šį mėnesį naujienos apie vieną iš didžiausių torrent failus talpinančių portalų The Pirate Bay pasirodo ne taip jau ir retai. Paėjusią savaitę nuskambėjo žinia apie Kambodžoje suimtą portalo įkūrėją Gottfridą Svartholmą, o šį kartą apie Google cenzūrą torrent'ų atžvilgiu.

Viskas, ką padarė paieškos milžinas, tai visiškai pašalino The Pirate Bay vardą iš savo automatinės paieškos sistemos. Ankščiau, jei, sakykime, jūs suvesdavote žodžius „The Pirate“, netrukus išvysdavote The Pirate Bay adresą. To jau nebėra.

Ir nors į paiešką suvedus pilną torrent failus talpinančio portalo vardą Google jį paieškoje parodys, tačiau tai yra viskas. Pažymima, kad automatinėje paieškoje taip pat neveikia ir uTorrent, BitTorrent ir RapidShare vardai. Ar tai reiškia karą torrent failams internete?

Tiesa pasakius, karas buvo paskelbtas jau ankščiau, o taip pat po vienos iš didžiausių buvusių uždarų torrent failus talpinančių portalų Demonoid uždarymas sako, jog internetas pamažu keičias, na, o didžiausi interneto tiekėjai Jungtinėje Karalystėje jau visiškai uždraudė prisijungimą prie The Pirate Bay kiek ankščiau.

4 Komentarai

  1. Beret3 parašė:

    Mano nuomone, Google tik imituoja "Kara" (Tai greiciausiai galima pavadinti reklama, skirta autoriu teisiu gynejams, jog pastarieji kiek aprimtu.). Apskritai, manau jog tai nesudaro jokos reiksmes zmonems, norintiems apsilankyti torent puslapyje, kurie ir taip ta adresa zino. Be to yra daugybe puslapiu kuriu pagalba gali rast tuos torrentus. Taip kad saunuoliai google inese indeli ir gana. Kas moka naudotis paieska net neina i torrent puslapi, o tiesiog iraso norimo failo pavadinima su .torrent. Sory kad taip issipleciau ikvepimas pagavo 😀

  2. ZeroFM parašė:

    Rašykit tpb o ne tą ilgą svetainės pavadinimą 😀

  3. ToBeX parašė:

    kad paieskoje neismeta utorrent, tai kvaila, gi tai ne piratavimo programa, o siuntimosi ir dalijimosi, legaliais failais

  4. Lixteris parašė:

    ToBeX>Tas pats ne tik su uTorrent, bet ir BitTorrent. Nieko blogo šitos programos nedaro. ZeroFM>Šios naujienos skirtos ne tik Technews.lt auditorijai, kuri, net neabejoju, žino, kas yra ir APU trumpinys, ar kas yra TPB trumpinys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.