„Google Nexus 7“ paspartintas iki 2,0 GHz

Asmeninio kompiuterio komplektuojančių dalių spartinimas jau seniai tapo ne tik kompiuterių entuziastų, tačiau ir pačių gamintojų veikla. Visas spartinimo procesas šiuo metu gali tapti itin lengvu užsiėmimu, kadangi šiandien vartotojui dažnai užtenka tik pasiimti reikiamą programėlę ir stumdyti slankiklį į norimą padėtį. Vieni entuziastai užuovėją randa ekstremaliame spartinime, tuo tarpu kai kurie jau rimtai susidomėjimo naujo tipo įrenginiais, pavyzdžiui, planšetiniais kompiuteriais.

Mobilus įrenginys "Nexus 7", kuris sukurtas bendradarbiaujant kompanijoms "Google" ir "Asus", būdamas tikrai nedidelės kainos, siūlo gana gerą spartą, o tuo pasirūpina "Nvidia Tegra 3" procesorius. Pastarasis turi keturis branduolius, kurių taktinis dažnis planšetėje "Nexus 7" nustatytas ties 1,3 GHz žyma. Tiesa, "XDA Developers" forumo dalyviams pavyko taktinį dažnį gana stipriai padidinti.

Apie "Nvidia Tegra 3" galimybę dirbti 1,7 GHz taktiniu dažniu ir sėkmingai atlikti įvairius testus kalbama jau seniai, ir tai nebūtų didelė naujiena. Tačiau dabar entuziastai šį barjerą pastūmėjo dar toliau ir dabar jis sudaro 2 GHz. Nors dirbdamas tokia sparta, "Nexus 7" negali pasigirti pilnai stabiliu veikimu, tačiau vieną iš testų – SQLite Bechmark – sugebėjo užbaigti be problemų.

Pridursime, jog šio planšetinio kompiuterio pardavimų geografija ima plėstis. Šiandien "Nexus 7" jau galima oficialiai įsigyti Ispanijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, atitinkamai, sumokėjus 199 € ir 249 € už 8 GB ir 16 GB modifikacijas. Taip pat naujuose regionuose pradėjo veikti firminės tarnybos "Google Play Books" ir "Play Movies", tuo tarpu "Play Magazines" ir "Play Music" vis dar pasiekiamos tik JAV gyventojams.

2 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Savo senuką samsung i5800 iš 667 Mhz iki 1,3 Ghz esu pakėlęs ir veikia stabiliai metus jau.

  2. Evaldas parašė:

    Vadinasi pasisekė Tau. Overclockinimas taip gana random reikalas, vieni prietaisai lengviau, kiti sunkiau turbinasi. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.