„Google“ savo verte pralenkė gigantę „Microsoft’

Gigantė "Microsoft" nebuvo laiminga, kai 2010 metais jos bendrą vertę pralenkė dar viena amerikiečių kompanija "Apple". Pasirodo, tą patį ką tik padarė ir "Google", kuri kompiuterijos žemėlapyje atsirado vos prieš 15 metų.

Pirmadienį nedidelis "Google" akcijų vertės pakilimas, o "Microsoft" kompanijos ,atvirkščiai, – kritimas, leido pirmajai įmonei aplenkti programinės įrangos gigantą. Šiuo metu "Google" rinkos vertė siekia 249,19 mlrd. JAV dolerių, kai tuo tarpu "Microsoft" smuktelėjo iki 247,44 mlrd. JAV dolerių. Toks pozicijų apsikeitimas "Google" ne tik leido pakilti aukščiau "Microsoft", bet ir ją "išplukdė" į trečią vertingiausių JAV kompanijų poziciją. "Google" savo taikiklyje dabar mato tik "Apple" ir "Exxcon Mobil".

Toks atrodytų gana nereikšmingas posūkis dar kartą parodo, kad mes vis giliau žengiame į taip vadinamą "po-PC" erą. Investuotojai kur kas labiau reiškia savo susidomėjimą tomis kompanijomis, kurios tampriai susijusios su internetu ir mobiliais įrenginiais. Tuo tarpu "Microsoft" nebesugeba supurtyti rinkos savo naujais programinės įrangos sprendimais, o jos pasaulėžiūra vis dar tebėra susikoncentravusi ne į išmaniuosius telefonus ar planšetes, bet į asmeninius kompiuterius.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    juoka kelia…tokie visokie posakiai "vadinamą "po-PC" erą"

    cia kaip sakant…reikia kazkaip juk prastumti debesis..ir visoki mobilu shlamshteli…..juk kitaip jei nepirks…tai ka tada daryt ? juk investuoti pinigai…

  2. cacunia parašė:

    Pritariu newdiamond

  3. Lixteris parašė:

    Pagal 2012-10-02 duomenis, Google vis dar penktoje vietoje su 246.79 milijardais, o Microsoft – ketvirtoje su 249.17 milijardais. Trečioje vietoje vis tiek išlieka Wal-Mart. Šiandien dienos info dar nepaskelbta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.