Google sužaidė gražiai – kinai mato Honkongo versiją

Internetinis karas tarp JAV interneto giganto Google ir Kinijos valdžios perėjo į kitą etapą. Didžiausios interneto paieškos pasaulyje savininkė oficialiai pranešė, kad kompanija visus savo duomenis perkėlė iš Kinijos į Honkongo serverius.

Kaip rašo įvairūs leidiniai, nuo šiol Kinijos piliečiai suvedę google.cn domeną tiesiog patenka į kitą kinų kalba sugeneruotą tinklapį google.com.hk. Čia interneto vartotojai gali pasiskaitinėti įvairių pranešimų apie Tibeto laisvę, kovą prieš komunistinę valdžią ir taip toliau, nes Honkonge nėra įstatymo, kuris cenzūruotų paieškos sistemų rezultatus.

Komentuodamas šį žingsnį Google teisininkas teigė, kad kompanijos veiksmas perkelti visus duomenis ir prieigą į giganto serverius Honkonge yra visiškai teisėtas ir, bent jau kol kas, leidžia Kinijos gyventojams gauti norimą informaciją laisvai. Tiesa, mažai kas abejoja, kad Kinijos valdžia sėdės rankas sudėjusi, o Google tam tikslui sukūrė neva rimtą, bet veikiau ironija perpildyta savo serviso puslapį.

Interneto gigantas sukūrė minėtą interneto puslapį, kuriame galima patikrinti, kokios paslaugos veikia Kinijos teritorijoje. Ši pranešimų lentelė, kaip teigia Google, bus vis atnaujinama. Kaip galime dabar pamatyti, Kinijos valdžia visiškai blokuoja YouTube ir Blogger servisus.

4 Komentarai

  1. Monk parašė:

    Deja, Kinijos pilieciai jau po pirmuju keletos valandu po nukreipimo nebegalejo rasti rezultatu, kurie nepriimtini Kinijos valdziai. Thanks to Great Chine firewall.

  2. svedas parašė:

    joa savu laiku statė sienas ir iki šiol stato.

  3. pekinas parašė:

    kazkas greit gaus bana… oh no, it\’s goooogle…

  4. Metanabol parašė:

    Kinai tos google bijo kaip kokio velnio, idomiai čia..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.