HDD kainos pagaliau grįžta į normalų lygį

2011 metų pabaigoje Tailande įvykusi gamtinė stichiija pademonstravo kokia trapo gali būti šiuolaikinė gamybos ekosistema. Tailande užtvindytos „Seagate“, „Western Digital“ ir „Toshiba“ gamyklos pareikalavo staigaus ir drastiško kietųjų diskų kainų pakilimo ir nors buvo tikimąsi, kad krizė išliks vos 9-12 mėnesių, HDD kainos į preiškrizinį lygį grįžta tik po dviejų metų.

Privertęs kietųjų diskų kainas tuo metu pakilti į neregėtas aukštumas gamtos pirštas taip pat pakoregavo gaminamų HDD portfelį. Dalis žemesnės klasės ir talpos modelių buvo tiesiog patraukti iš rinkos, juos pakeičiant mažiau kaštų reikalaujančiais aukštesnės spartos modeliais. Tapo daug paprasčiau ir efektyviau atkurti šiuolaikinę produkciją tiekiančias gamyklas, nei investuoti atkuriant senesnes.

„Backblaze“ paskaičiavimais, vieno gigabaito kaina 4 TB HDD įrenginiuose pagaliau pasiekė 2011 metais fiksuotus skaičius, o dviejų metų laikotarpis nėra kažkas tokio labai netikėto, įvertinant, kad HDD gamintojai turėjo visas galimybes palaikyti kainas aukštumose ir iš to užsidirbti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.