Horizonte „nVidia“ vaizdo plokščių brangimas

Jei sekate kompiuterijos pasaulio naujienas, tai pamenate visai neseną mūsų straipsnį apie vaizdo plokščių atminties brangimą, kuris buvo sukeltas gamintojų linijų perskirstymo, privedusį prie šios atminties trūkumo. Panašu, kad didžiausias vaizdo plokščių gamintojas „nVidia“ greitai perkels šituos papildomus kaštus ant pirkėjų pečių.

Manoma, kad „nVidia“ vaizdo plokštės (GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070, GTX 1060 ir GTX 1050) rugsėjo eigoje galėtų brangti apie 10 %, pridėkime dar ir tai, kad kainos ir taip išpūstos dėl kripto valiutų burbulo, tai gauname visiškai „nepatogias“ kainas. Pridėjus dar 10 % prie esamų kainų, jos bus tikrai labai toli nuo tų, kurias rekomenduoja pats gamintojas.

12 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Gerai kad spėjau nusipirkt 🙂
    AMD Vega panašu kad ir kainų nemes, o tik augs, kadangi https://www.techpowerup.com/236748/rx-vega-isnt-for-gamers-achieves-43-mh-s-130-w-in-ethereum-mining

  2. Minde parašė:

    as tai laukiu sekancios kartos, tik laukimas uzsites 🙂

    Akivaizdu, kad sekancios kartos atidejimas itakoja kainu didejima (arba nemeazjeima) – dar nereikia issisluoti sandeliu.

  3. Stipena parašė:

    Tiesa. Atmintis pati berods 38 procentais brangs ir GPU segmentui bus apribotas tiekimas. Tik nežinau ar tai būtent vienas kažkuris tai gamintojas ar visi atminties gamintojai taip pasielgs.

  4. cadet parašė:

    Realiai mažmeninėje rinkoje dabar yra tik vienas žaidėjas Nvidia(nes gamybiniai pajėgumai ženkliai didesni, dėl gerų sutarčių su fabrikais). AMD kortų žaidimų atžvilgių kaina labai užkelta ir kiekius rasti sunku. Tai Nvidia tikrai naudojasi proga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.