HP pristato ultrabook’ą, toliau gamins kompiuterius

Atrodo, jog HP nusprendė ir toliau gaminti asmeninius kompiuterius, taigi dėl šios priežasties skuba su kitomis kompanijos ir pristato savo pirmąjį ultrabook‘ą. Tai HP Folio 13 vardą turintis nešiojamasis, kuris rinkoje pasirodys gruodžio 7 dieną.

Kaip sako HP, naujasis Folio 13 yra verslo nešiojamasis, o kaip parodo jo vardas, jis pasižymės 13 colių įstrižainės ekranu. Kompiuteris taip pat turės Intel Sandy Bridge procesorių, vieną, 128GB talpos kietosios būsenos kaupiklį ir bateriją, kuri leis šiam mažyliui veikti net iki 9 valandų.

Nepaisant to, jog HP Folio 13 yra utralbook šeimos atstovas, jis nėra toks plonas, kaip kad konkurentai, nes HP gaminys yra 18mm storio ir sveria 1,5kg, tačiau tai nėra taip blogai pažvelgus į MacBook Air, kurio storis yra 17mm, o svoris – 1,34 kilogramo.

Kitaip, nei Apple MacBook Air, HP Folio 13 neturi konstrukcijos, kuri būtų visa iš aliuminio, ar didelės kainos. Štai Apple už savo 13 colių MacBook Air bazinę versiją prašo 1300 JAV dolerių, o HP – vos 900 JAV dolerių. Ir iš tiesų naujasis HP gaminys atrodo visai neblogai ir turėtų patraukti ne tik verslo žmonių, tačiau ir įprastų pirkėjų akį.



18 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Nežinau kaip kitiems, bet man antraštė atrodo blogai suformuluota. Turėtų būti maždaug taip:
    \"HP ir toliau gamins kompiuterius. Pristatytas pirmasis jų ultrabook‘as.\"
    arba:
    \"HP pristato ultrabook\’ą, taigi jie ir toliau gamins kompiuterius\"

  2. alpinestar parašė:

    Lievi tie HP kompai ir kitos prėkės..

  3. Pasisiauses parašė:

    ironvolf,
    Tai matyt autorius užsienietiškuose saituose net ir antraštes pažodžiui verčia 🙂

  4. ironvolf parašė:

    alpinestar jei perki viską, kas pas jų pigiausia tai taip, kitu atveju patylėk arba sukurk kažką geresnio.
    Pasisiauses, visiems būna, kai sunku keblų sakinį lietuviškai teisingai išverst, kad perteikt tą patį, ką norėjo pasakyt kita kalba 🙂 Gal pastebės mano postą ir pasitaisys.

  5. alpinestar parašė:

    Ironvolf, keista, bet pvz nešiojamąjį Dell kompiuterį pirkau pigiausią jų segmente, tačiau viskas laiko kuo puikiausiai jau antrus metus. Draugas pirko vidutinės klasės HP. Po trečio karto garantinio taisymo darbuotojai pasiūlė pasikeistį tą kompiuterį į kitą šiek tiek pigesnį. Taip pat ir su spausdintuvais. Turėjau Canon patį pigiausią, kokį radau, kuris tenkintų mano minimalius poreikius dirbo be jokio gedimo 3 metus, o su HP pigiausiu po 6 mėn. prasidėjo.. Batų daugiau sunešiojau nešdamas į garantinį, negu kainavo tas HP spausdintuvas.. Išvada tokia. Geras gamintojas savo vardo ant šūdino (atsiprašau, už išsireiškimą) daikto nedėtų. Kažkodėl to paties apie Dell, Asus, Samsung ir kt. negaliu pasakyt.. Todėl prieš prašydamas „sukurti kažką geresnio“ tikrai įsitikink, ar pats esį 100% teisus.

  6. Pasisiauses parašė:

    Žiūrėk tu į logotipus nežiūrėjęs. Jeigu kompiuteris vienas iš pigiausių klasės, tai kokybės kažkokios tikėtis tikrai neverta.
    Jeigu pvz už laptopą tu moki 1400, jokio skirtumo, ar tai DELL, ar HP, ar ASUS, ar ACER, ar TOSHIBA. Vistiek gausi tą patį š.

  7. alpinestar parašė:

    Deja, drįsčiau nesutikti. Galit čia mane nupūtinėt, bet žinau ką sakau. DELL yra DELL, o HP yra HP. Manau ne šiaip sau DELL 3 metus garantijos duoda, o ne 2, kaip beveik visi (jei jau argumentų trūksta)..

  8. WinFast parašė:

    Veli kažką ir tiek… Visų pirma reikia žiūrėt ne į gamintoją, o to gamintojo seriją, nes būna bet kurio gamintojo ir labai nevykusių serijų, ir labai gerų. O be to, kai pirkau laptopą, tai Asus garantiją vienam iš modelių davė 2 metam, o HP 3 metam ;]] Na ir ką toliau?

  9. alpinestar parašė:

    Tiktai įdomu, kodėl DELL kompai populiaresni? Be to, jei visi gamintojai turi prastų gaminių, tai tokių DELL gaminių negirdėjau. Ir kodėl gi nesėdit apsikabinę visų acme gaminių? Juk galbūt prasta serija pasitaikė? Vienu žodžiu, ne tokia ropė skani, kaip šikna nori.. Negirkit savo HP, nes manęs manyti kitaip apie HP nepriversit.

  10. ironvolf parašė:

    Pažystų ir kas Dell nešdamas į garantinį batus trynė ir kas hp… ir kas kitų gamintojų kompus. Visad broko pasitaiko. Ypač pigiam segmente. Asmeniškai aišku ir pats siūlau visiems Dell, bet neatsisakyčiau ir probook klasės HP, esu nemažai jų čiupinėjęs, tai labai patiko. Mano išvada tavo atvejui tokia, perki šūdą tai ir trink batus 🙂 . Skūpus moka du kart, ar ne taip? Nežinau kiek tu kasdien susiduri su įvairių modelių kompiuteriais, bet aš asmeniškai būna ir po penkis per dieną skirtingus pačiupinėju, taip, kad turėjęs tik porą daiktų nemanau, kad gali spręst apie visą gamintojo asortimentą.

  11. alpinestar parašė:

    Bet sutik, kad eilinį vartotoją tokie dalykai neskatina pirkti jų produkto. 🙂 Mano nuomone, jei kompanija gamina daug maž visų kainų segmentų produktus jie visi turi būti kokybiški, bent jau savo kainos segmente. Aš labai vertinu tas kompanijas, kurios gamina visų segmentų produktus kokybiškus, arba gamina tik high-end arba low-end produktus, bet juos gamina kokybiškai. Pigiausia prekė jų asortimente nėra pasiteisinimas, kad produktas genda. 🙂 Bet kokiu atveju, bent jau aš vis rečiau pažiūriu į HP asortimentą, nes kaina daug maž panaši, o gal ir didesnė, be to, dar liūdna patirtis knibžda..

  12. Pasisiauses parašė:

    Kad ir to Dell kokybė paskutiniu metu suprastėjusi.
    Aišku vieni gamintojai gal šiek tiek geresnę kokybę siūlo, bet jeigu renkiesi kompą iš pačių pigiausių, tai vistiek – daugiau mažiau gausi šūdą.
    Ir beje šiaip garantinis laikotarpis ne visada kažką reiškia. kartais tai tiesiog marketingo triukas.

  13. alpinestar parašė:

    Tačiau, jei kompanijos produktas būtų prastas, tačiau su ilga garantija, tai gali būti labai nuostolinga pačiai kompanijai..

  14. Pasisiauses parašė:

    Na ir kas? Tada tai tiesiog būna investicija į vardo populiarinimą ir vistiek galiausiai atsiperka.

  15. alpinestar parašė:

    Vienu žodžiu, mes jau nueinam į kraštutinumus.. Galų gale dėl skonio nesiginčijama.

  16. Pasisiauses parašė:

    Kas čia apie skonį kalba išvis? 😀

  17. alpinestar parašė:

    Prie simpatijų ir antipatijų.

  18. ironvolf parašė:

    \"Bet sutik, kad eilinį vartotoją tokie dalykai neskatina pirkti jų produkto\" Tu nepirksi pirks kiti ir nieko čia nepakeisi, kiekviena įmonė turi savo marketingą kuriam dalis vartotojų pavaldūs.
    Pasitaiko visiems gamintojams blogų serijų tad išbandžius tą blogąją seriją teigt jog jų visi gaminiai prasti – daugiau nei kvaila.
    Dėl pigiausios prekės tai ir nėra pasiteisinimas, tai tik parodo, jog kad ir loptopas pagamintas ne iš pačių kokybiškiausių medžiagų ir nėra itin patvarus. Retas low-end\’as bus su idealiu kainos/kokybės santykiu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.