HTC negamins WP8 telefonų su dideliais ekranais dėl „Microsoft“ užmojų

Taivaniečiai HTC tapo vieni iš pirmųjų, kurie pristatė išmanųjį telefoną su 5 colių įstrižainės ekranu, o iš paskos kitais metais paseks ir kiti gamintojai. Visgi gamintojas tos pačios taktikos negali naudoti su „Windows Phone 8” OS paremtais telefonais dėl „Microsoft“ užmojų.


Kaip praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, „Microsoft“ riboja savo partnerių laisvę. Štai „Windows Phone 8“ operacine sistema paremti išmanieji telefonai ne tik turi naudoti tam tikrus procesorius, tačiau ir jų ekrano raiška turėtų būti tokia, kokia yra nurodyta kompanijos „Microsoft“.

Nors pranešama tik apie tai, kad horizontaliai ekrano raiška turėtų būti 720 taškų, o apie vertikalią poziciją nieko nekalbama, tačiau jau ir taip aišku pasidaro, kad  įprastinė „Windows Phone 8“ išmaniųjų telefonų raiška turėtų būti 1280×720 taškų, kas nėra taip jau blogai.

HTC veikiausiai tik nori parodyti savo „nagus“, nes šiuo metu rinkoje pilna 4.7 colių ekraną turinčių „Google Android OS“ paremtų įrenginių, kurių raiška tėra 1280×720 taško. Šiuo metu kompanijos HTC „Windows Phone 8“ flagmanas „8X” turi 4.3 colių įstrižainės ekraną.

Parengta pagal:

Bloomberg

5 Komentarai

  1. rokazs1 parašė:

    Monitorius su 1280×720 raiška nėra blogai, ką jau bekalbėt apie telefonus 🙂

  2. Crembo parašė:

    Monitorių su tokia rezoliucija buvo turbūt prieš kokius 20 metų, tai apie ką tu čia kalbi?

  3. tomaxsas parašė:

    Crembo, ir kam taip žiauriai hiperbolizuot reikia? pažiūrėk 7m atgal

  4. Lixteris parašė:

    Crembo>Man graibyt 5 colių HTC Full HD aparato neteko, nes jo net Europoje nėra, bet pats graibiau ne vieną 4.7-4.8 colio Androida, net ir pats toki turiu, kuriu raiska yra 1280×720. Mano galva Full HD yra nereikalinga visiskai, cia ne tabletas. Bet ka daryt telefonu gamintojams? Full HD tiesiog dar vienas skambus vardas prie specifikaciju.

  5. rokazs1 parašė:

    Pritariu Lixteriui. Gamintojų pimpalų matavimosi varžybos, o realios naudos nėra, tik ikonėlės geriau atrodo ir batareika trumpiau laiko..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.