HTC svarsto nuosavos mobiliosios OS įsigijimo galimybę

HTC patvirtino ketinanti įsigyti nuosavą mobiliąją operacinę sistemą ir taip padėti savo gaminiams dar labiau išsiskirti rinkoje.

Pasak „Economic Observer of China“, Cher Wang sakė, jog kompanija skiria laiko beieškant alternatyvų šiuo metu savo telefonuose naudojamoms „Android“ bei „Windows Phone“ operacinėms sistemoms pakeisti bei tuo pačiu pasiūlyti kažką naujo ir taip prisotintai išmaniųjų telefonų rinkai.

„Mes jau aptarėme šį variantą bendrovės viduje ir nusprendėme to nedaryti skubotai,“ – teigė Wang.

„Šiuo metu mes galime naudoti kokią tik norime operacinę sistemą. Mes galime sukurti išskirtinį produktą, naudodami tą pačią OS, kaip ir kitos bendrovės. Mūsų striprybė slypi OS supratime, bet tai nereiškia, kad mes turime patys sukurti tą operacinę sistemą.“

„Išskirtinis produktas“, šiuo atveju, tai „HTC Sense“ vartotojo sąsaja, kuri gan smarkiai skiriasi nuo „Samsung TouchWiz“ ar standartinės „Android“ vartotojo sąsajos. Tuo tarpu, HP atrodo benuleidžianti rankas su „webOS“ (iš „Palm“ įsigyta OS), o tai gali būti puikus šansas Taivano išmaniųjų telefonų firmai.

Toks žingsnis gali būti reakcija į beartėjantį bylinėjimąsi tarp „Android“ ir HTC. Jei bendrovė turės sumokėti atitinkamą mokestį norėdama naudotis „Android“ OS, nuosavos OS įsigijimas ir plėtojimas atrodo itin prasmingai.

4 Komentarai

  1. registracijoz parašė:

    lol prasmingai.. 😀
    ate android, ate htc.. 😀
    as tai jau tikria nebepirkciau htc su kazkokiais sudosais..
    visgi androidas bus apjungtas ne tik telefonams, plansetams, bet ir namu valdymui, automobiliu sistemoms..
    kaip sakant nesiruosiu naudoti ir skatinti atsitiiktinius sudus kuriuos sugalvoja kasdien..

  2. registracijoz parašė:

    beja, htc sense jau senokai nieko imantraus nebesugalvoja.. jau seniai visiems pabodo senasis laikrodis ir kiti bajeriai.. 🙂
    o naujos android os UI turi gan patrauklius jau, tad nebebutini sensai xujensai.. visgi naujam android bus templeitai ir cia jau pamirs visi ta sense kuris atsilieka gan smarkiai..

  3. Vytautas parašė:

    Būtų gerai, jei nupirktų WebOS, visgi gaila jei numirtų tokia OS. 🙂

  4. simple parašė:

    Asmeniškai man WebOS tiek įdomi, kiek HTC telefonas be Android\’o. Priedo, jeigu HTC ir toliau taip gadins Sense (Sense 3 – gremėzdiškas pasityčiojimas) vartotojo sąsają, taip man kaip ir nusišvilpt, vistiek jų nepirksiu. HTC Sensation iškenčiau ne pilnai dvi dienas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.